Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BVBObligaţiuni BCR de 600 milioane lei, înregistrate în sistemul Bursei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Obligaţiuni BCR de 600 milioane lei, înregistrate în sistemul Bursei

BET îşi continuă corecţia 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost marcată, în şedinţa de ieri, de înregistrarea în sistemul de tranzacţionare al BVB a unei emisiuni de titluri obligatare în valoare de 600 milioane de lei, emise de Banca Comercială Română (BCR), cu maturitatea în anul 2026.

Indicele BET, reperul pieţei noastre de capital, a marcat a patra şedinţă de scădere consecutivă, până la 9.779,39 puncte, echivalentul unui declin de 0,31% faţă de închiderea din ziua anterioară, într-o mişcare de continuare a corecţiei trendului ascendent în care se găseşte coşul de acţiuni în momentul actual.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,33% pentru BET-NG şi 0,4% în cazul indicelui BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 133,4 milioane euro, dintre care 127,1 milioane euro înregistrate în piaţa de obligaţiuni. Din indicele BET, Alro (ALR) a înregistrat cel mai mare avans în şedinţa de astăzi (n.r. ieri), crescând cu 2,43%. La polul opus, zece emitenţi au avut corecţii, dintre care remarcăm evoluţia titlurilor: Nuclearelectria (SNN) -0,99% şi Electrica (EL) -0,91%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au cumulat un rulaj de 8,79 milioane lei, preţul titlurilor Fondului încheind şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 0,84%, la preţul unitar de 1,185 lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au angrenat un rulaj de 6,92 milioane de lei, într--o şedinţă în care cotaţia acţiunii producătorului de petrol şi gaze a coborât cu 0,46%, la 0,436 lei.

Pe locul al treilea al acestui clasament se află titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat ziua de tranzacţionare la preţul de 2,51 lei, în scădere cu 0,2%, transferurile cu acţiunile instituţiei de credit ridicându-se la 3,94 milioane de lei.

Titlurile Nuclearelectrica (SNN) au încheiat ziua bursieră la preţul de 14 lei, în scădere cu 0,99%, valoarea tranzacţiilor cu acţiunile SNN ridicându-se la 2,21 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la bursa noastră, s-a depreciat cu 0,3%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,11%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un avans de 0,26%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +5,98%

2. "Mecanica Ceahlău" (MECF): +4,49%

3. "Electromagnetica" (ELMA): +2,50%

4. "Alro" (ALR): +2,43%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): +2,22%

----------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Comcm" (CMCM): -4,30%

2. "Artego" (ARTE): -2,60%

3. "Mecanică Fină" (MECE): -1,64%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -1,56%

5. "Dafora" (DAFR): -1,04%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS