Abonament gratuit

BVBRulaj de 45 milioane de lei

MIHAI ISCUSITU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Rulaj de 45 milioane de lei

BET-NG singurul indice pe plus 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 45,12 milioane de lei, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, peste media zilnică a acestui an, de 38,83 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au descris, în raportul zilnic al companiei, evoluţia de ieri a bursei: "Indicii au înregistrat evoluţii preponderent descendente. Singurul indice care a închis pe plus este BET-NG, avansul fiind unul minor, +0,21%. Cea mai mare scădere a fost cea a indicelui BET-FI, -0,70%. Valoarea tranzacţiilor a ajuns la 9,48 milioane euro, cu aportul substanţial al tranzacţiilor cu acţiuni Banca Transilvania (TLV). Din cadrul indicelui BET, doar două companii au închis pe plus: Electrica (EL) +0,94% şi OMV Petrom (SNP) +0,53%. La polul opus, cea mai mare scădere a fost cea a acţiunilor Alro Slatina (ALR) care au coborât cu 5,75% în urma publicării rezultatelor financiare pe T1 2019".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 13,97 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,1 lei/titlu, în stagnare.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 33,8 lei/titlu, cotaţie similară cu cea din şedinţa anterioră, valoarea tranzacţionată pe acest simbol însumând 8,9 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,95 lei, în scădere cu 1,04%, pe fondul unei valori transferate de 4,48 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au angrenat un rulaj de 3,45 milioane de lei, ultima cotaţie a societăţii bancare fiind de 11,12 lei, în depreciere cu 1,42%.

Prin piaţa "deal" au fost derulate două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre aces-tea, în valoare de 3,38 milioane de lei, a fost realizată cu titlurile SNG, la preţul unitar de 33,8 lei, similar cu referinţa din piaţa "regular".

A mai fost înregistrat un transfer "deal" cu acţiunile TLV, în sumă de 3,17 milioane lei, la un preţ unitar de 2,07 lei/acţiune, în scădere cu 1,43% faţă de preţul de referinţă din piaţa regular.

Indicele BET a înregistrat un declin de 0,35%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a scăzut cu 0,37%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a cunoscut o scădere de 0,56%.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o depreciere de 0,35%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Prebet" (PREB): +9,38%

2. "Electromagnetica" (ELMA): +4,01%

3. "Şantierul Naval Orsova" (SNO): +2,88%

4. "Zentiva" (SCD): +1,83%

5. "Electrica" (EL): +0,94%

-------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electrocontact" (ECT): -11,11%

2. "Alro"(ALR): -5,75%

3. "Electroputere" (EPT): -5,26%

4. "Romcarbon" (ROCE): -5,24%

5. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -4,63%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS