Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

BVBRulajul creşte, apropiindu-se de 54 de milioane de lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulajul creşte, apropiindu-se de 54 de milioane de lei

Indicele BET se menţine peste pragul de 8.000 de puncte 

Şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a ieşit în evidenţă prin creşterea lichidităţii la 53,8 milioane de lei, reprezentând ziua cu cel mai mare volum înregistrat în 2018.

După ce în şedinţa precedentă indicele BET a închis peste pragul de 8.000 de puncte, ieri, principalul coş de acţiuni al pieţei s-a menţinut peste acest reper, terminând ziua de tranzacţionare la 8.034,85 de puncte, în stagnare.

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut o evoluţie pozitivă, în ciuda unui comportament negativ al pieţelor vest-europene şi la începutul zilei în cazul celor americane. Indicele BET a câştigat sub 0,01% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0% pentru ROTX şi +0,8% pentru BET-FI".

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile TMK - Artrom (ART) cu -5,45%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind de doar 142 de titluri, echivalentul a 551 lei, a mai spus domnul Dumitrescu, conchizând: "Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), -1,48%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media ultimului semestru".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 14,02 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,11 lei/titlu, în creştere cu 0,11%.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,19 lei/titlu, în urma unui rulaj de 9,87 milioane de lei, în urcare cu 0,23%.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "SIF Moldova" (SIF2) de 6,71 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 1,51 lei/unitate, în apreciere cu 2,17%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Sphera Franchise Group" (SFG), cu un rulaj de 5,34 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 42 lei/unitate, în scădere cu 0,94%.

Pe piaţa "deal" nu a avut loc nicio tranzacţie.

Indicele BET-Plus, al celor mai lichide 40 de titluri de la BVB s-a apreciat cu 0,04%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni, s-a apreciat cu 0,18%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,31%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Petrolexportimport" (PEI): +15,00%

2. "Romcarbon" (ROCE): +6,34%

3. "Oil Terminal" (OIL): +5,14%

4. "Comelf" (CMF): +4,63%

5. "Electrocontact" (ECT): +4,00%

Topul celor mai mari scăderi

1. "TMK - Artrom" (ART): -5,45%

2. "Electroargeş" (ELGS): -1,90%

3. "SSIF BRK Financial Group" (BRK): -1,79%

4. "Aerostar" (ARS): -1,48%

5. "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD): -1,48%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie