Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Rulajul coboară sub media anului 

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în teritoriul negativ, în contextul în care lichiditatea înregistrată, de 25,14 milioane de lei, a fost atât sub rulajul înregistrat în şedinţa anterioară, de 57,13 milioane de lei, cât şi sub media zilnică din acest an, de circa 41,54 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au detaliat, în raportul zilnic al societăţii, evoluţia de joi a pieţei: "Toţi indicii au înregistrat scăderi în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,31% pentru BET-BK şi -1,58% în cazul BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 5,39 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare creştere a fost a acţiunilor DIGI Communications (DIGI) +2,31%.

S-au mai remarcat şi acţiunile MedLife (M) +1,85% şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) +1,73%. La polul opus, o scădere importantă au avut-o acţiunile Fondul Proprietatea (FP) -4,35%. Scăderea a venit la închiderea pieţei în urma unui ordin de vânzare care şi-a găsit contrapartea tocmai la 0,9010 lei/acţiune. Preţul mediu de astăzi (n.r. ieri) a fost însă de 0,937 lei/acţiune. O altă scădere importantă a fost cea a acţiunilor Transelectrica (TEL), acestea depreciindu-se cu 3,46%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au înregistrat transferuri în valoare de 4,36 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 13,56 lei/acţiune, în scădere cu 0,15%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 8,03 lei/titlu, cu 0,99% sub referinţă, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii bancare însumând 3,63 milioane de lei. 

Acţiunile DIGI au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 31 lei, pe fondul unei valori transferate de 2,96 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Electrica (EL), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 10,8 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui volum de 2,5 milioane de lei. 

Pe piaţa "deal" a fost înregistrat un singur transfer, cu titlurile OMV Petrom (SNP), la preţul unitar de 0,394 lei/unitate, cu 0,38% sub referinţa din piaţa "regular", valoare tranzacţiei fiind de 1,57 milioane de lei. 

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a suferit o retragere de 1,16%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o depreciere de 1,1%. 

Indicele energetic BET-NG a coborât cu 0,75%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a avut o scădere de 0,91%.  

  Topul celor mai mari creşteri 

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +12%

2. "Uztel" (UZT): +8,33%

3. "Alumil" (ALU): +6,71%

4. "Rompetrol Well Services" (PTR): +3,77%

5. "ALR" (ALR): +3,46%

  Topul celor mai mari scăderi

1. "Fondul Proprietatea" (FP): -4,35%

2. "Zentiva" (SCD): -3,51%

3. "Transelectrica" (TEL): -3,46%

4. "Amonil" (AMO): -3,33%

5. "Antibiotice" (ATB): -2,04%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS