ZIARUL BURSA

09 noiembrie 2018
Ediţia din 27.01.2023
Comisia Europeană a redus drastic estimările pentru economia României

Comisia Europeană a redus drastic estimările pentru economia României

Călin RecheaMacroeconomie / 9 noiembrie 2018

Călin Rechea

Prognoza de toamnă a Comisiei Europene include estimări care pun sub un mare semn de în­trebare atât politica monetară a BNR cât şi politica fiscală şi bugetară a guvernului.

Pe fondul unei reduceri a estimării creşterii economice din zona euro până la 2,1% în 2018, de la 2,3% în prognoza de primăvară, creşterea PIB-ului ţării noastre a fost redusă până la 3,6%, de la 4,5% (vezi tabelul).

Temperarea consumului privat şi adâncirea deficitelor externe sunt principalii factori care influenţează negativ performanţa economiei, conform analizei de la CE.

În 2019, CE estimează că economia va accelera până la 3,8%, o estimare cu 0,1 puncte procentuale sub cea din primăvară, pentru a reveni la 3,6% în 2020.

Temperarea semnificativă a creşterii economice va avea loc în condiţiile unei reduceri a şomajului, dar şi a presiunilor inflaţioniste.

Şpagă pentru Tăriceanu în contractul Microsoft

DNA:Şpagă pentru Tăriceanu în contractul Microsoft

George MarinescuAnticorupţie / 9 noiembrie 2018

Călin Popescu-Tăriceanu ar fi primit şpagă 800.000 de dolari pentru aprobarea, în 2008, prin două hotărâri de guvern a actelor adiţionale 2 şi 3 la contractul privind licenţele Microsoft 

Direcţia Naţională Anticorupţie a anuţat, ieri, că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale necuvenite de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Statul cere bani şi de la Transgaz

DUPĂ ROMGAZ ŞI NUCLEARELECTRICAStatul cere bani şi de la Transgaz

A.I.Piaţa de Capital / 9 noiembrie 2018

Statul Român, prin Ministerul Economiei, a adăugat pe ordinea de zi a Convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Transgaz, ce va avea loc pe data de 3 decembrie, un punct privind distribuirea/redistribuirea sumelor înregistrate în conturile "rezultat reportat" şi/sau "alte rezerve", se arată în notificarea remisă de transportatorului de gaze naturale Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Profitul net al Grupului BRD, mai mare cu 7,1%

ÎN PRIMELE 9 LUNI ALE ACESTUI AN FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017Profitul net al Grupului BRD, mai mare cu 7,1%

E.O.Bănci-Asigurări / 9 noiembrie 2018

Profitul net înregistrat de grupul BRD în primele nouă luni ale acestui an a fost de 1,14 miliarde lei, în creştere cu 7,1% faţă de aceeaşi peri­oadă a anului precedent (fiind cu 28,2% mai mare, de la an la an, excluzând elementele nerecurente), pe fondul dinamicii comerciale pozitive continue, îmbunătăţirii performanţei operaţionale şi costului net al riscului pozitiv.

Iulian Stanciu: "Prin Black Friday câştigăm clienţi. Estimăm un număr de 55.000 de clienţi noi după campania de anul acesta".

eMAG aşteaptă să vândă de 400 milioane lei de Black Friday

Alina VasiescuCompanii / 9 noiembrie 2018

În oferta din acest an, eMAG va avea 3 milioane de produse şi reduceri totale de 220 de milioane lei 

Compania a investit 2,5 milioane euro în servere, servicii de hosting şi cloud

Retailerul online eMAG a pregătit reduceri de 220 de milioane de lei de Black Friday, care va avea loc pe 16 noiembrie, potrivit anunţului făcut ieri de Iulian Stanciu, CEO eMAG, care spune că societatea şi cei peste 6.000 de selleri din Marketplace participanţi în aceas­tă promoţie pun la dispoziţia clienţilor 3 milioane de produse.

MedLife - profit în creştere cu 33,6%

ÎN CONTEXTUL REDUCERII PIERDERII FINANCIARE MedLife - profit în creştere cu 33,6%

A.I.Piaţa de Capital / 9 noiembrie 2018

Grupul MedLife (M) a obţinut, pentru primele nouă luni ale acestui an, un profit net de 12,77 milioane de lei, în creştere cu 33,6% faţă de cel obţinut la finalul lunii septembrie a anului trecut, în condiţiile în care prestatorul de servicii medicale şi-a redus pierderea financiară cu 37,5%, până la 9,08 milioane de lei, se arată în raportul emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mugur Isărescu

MUGUR ISĂRESCU, BNR:"Rata inflaţiei s-a temperat în trimestrul al treilea"

MIHAI GONGOROIMacroeconomie / 9 noiembrie 2018

Banca Naţională a României (BNR) şi-a lăsat neschimbată prognoza de inflaţie la 3,5% pentru finalul acestui an şi a revizuit în creştere la 2,9% de la 2,7% rata inflaţiei estimată pentru finalul anului viitor, a anunţat, ieri, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, într-o conferinţă de presă în care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflaţiei.

Peste 12.000 de companii, premiate de CCIR

Peste 12.000 de companii, premiate de CCIR

Ramona RaduCompanii / 9 noiembrie 2018

Mihai Daraban, preşedintele CCIR: "Progresul mediului de afaceri este indiscutabil, dar avem o economie extrem de polarizată" 

Klaus Iohannis: "Rezultatele bune din Topul Naţional al Firmelor sunt umbrite de evoluţia economiei"

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a premiat, miercuri, în cadrul Galei "Topul Naţional al Firmelor" (TNF) 2018, cele mai performante companii din România.

"Refinanţarea creditelor la o altă bancă - benefică pentru clienţi şi pentru piaţă"

CONSILIUL CONCURENŢEI:"Refinanţarea creditelor la o altă bancă - benefică pentru clienţi şi pentru piaţă"

E.O.Bănci-Asigurări / 9 noiembrie 2018

Consiliul Concurenţei: "Pentru partea de garanţie rămasă neacoperită să se implice statul,  

prin intermediul unuia sau mai multor fonduri de garantare"

Refinanţarea creditelor la o altă bancă decât cea care a acordat creditul aduce beneficii clienţilor şi stimulează concurenţa între bănci, consideră Consiliul Concurenţei. Ancheta sectorială pe piaţa serviciilor bancare de retail, derulată de Consiliul Concurenţei, arată că persoanele care vor să îşi refinanţeze creditele la alte bănci pentru a avea costuri mai mici întâmpină greutăţi, mai ales în cazul creditelor ipotecare, în condiţiile în care valoarea actuală a ipotecii a scăzut sub valoarea iniţială, subliniază instituţia citată, într-un comunicat de presă. Autoritatea propune ca, pentru partea de garanţie rămasă neacoperită, să se implice statul, prin intermediul unuia sau mai multor fonduri de garantare.

File din istoria pieţei româneşti de artă

PLASAMENTE ALTERNATIVEFile din istoria pieţei româneşti de artă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 9 noiembrie 2018

Marius Tiţa

O "fată" de Musceleanu s-a vândut, la Alis, cu 1,5 mii de lei. Este o acuarelă, altfel s-ar fi dus la cel puţin o mie de euro. Dar, în general, preţurile la casa de licitaţii de artă Alis, cea mai veche de la noi, nu sunt mari. Sunt accesibile, dar aici vedem cum funcţionează fenomenul acela păcătos în care o ofertă, oricât de decentă, bună sau excepţională ar fi ea, tot ajunge să nu fie acoperită de cererea pieţei. Mereu rămân piese deosebite, ireproşabile, pentru care cererea nu mai are suflu, nu mai are bani ca să confirme măcar preţul de pornire.

Criza alimentară se accentuează

Criza alimentară se accentuează

Octavian DanMacroeconomie / 9 noiembrie 2018

Previziunile specialiştilor încep să se confirme, criza alimentară este, din păcate, o realitate cât se poate de "palpabilă". Foametea în America Latină şi în Caraibe a crescut în 2017 pentru al treilea an consecutiv şi a devenit o problemă care afectează 39,3 milioane de oameni, reprezentând 6,1 % din populaţia regiunii, a avertizat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultura (FAO) într-un raport.

Adrian Majuru, Ioan Cristescu, Georgică Severin, Vladimir Epstein

Târgul de carte Gaudeamus, sub semnul Centenarului

D.N.Cultură / 9 noiembrie 2018

Ediţia cu numărul 25 a Târgului Internaţional Gaudeamus, organizat de Radio România, va avea loc în perioada 14 - 18 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo. Această ediţie va sta sub semnul mai multor aniversări: Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România şi un sfert de veac de Gaudeamus - Carte de Învăţătură. 

Noaptea Americană

Cornel CodiţăEditorial / 9 noiembrie 2018

Cornel Codiţă

Ar putea fi, de ce nu, prima noapte de după ziua alegerilor din Statele Unite. Alegeri aşteptate cu sufletul la gură, de candidaţi, de cei care au votat şi de majoritatea elitelor politice, nu doar din America, ci din mai toate orizonturile acestei lumi globale, în care trăim.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER-09 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-09 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 9 noiembrie 2018

Excedentul comercial lunar al Germaniei a scăzut în septembrie 2018 până la 17,6 miliarde de euro, de la 18,2 miliarde în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare neaşteptate a exporturilor şi importurilor, de 0,8%, respectiv 0,4%....

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 9 noiembrie 2018

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în teritoriul negativ, în contextul în care lichiditatea înregistrată, de 25,14 milioane de lei, a fost atât sub rulajul înregistrat în şedinţa...

ÎCCJ stabileşte completul pentru apelul lui Liviu Dragnea

GEORGE MARINESCUPolitică / 9 noiembrie 2018

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va avea loc, astăzi, tragerea la sorţi privind desemnarea şi alcătuirea completurilor de 5 judecători, completuri menite să realizeze un control judiciar asupra soluţiilor pronunţate de instanţele...

Manfred Weber, propunerea PPE pentru şefia Comisiei Europene

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 9 noiembrie 2018

Congresul Partidului Popularilor Europeni l-a ales, ieri, pe germanul Manfred Weber drept candidatul formaţiunii politice pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. La congresul PPE care se desfăşoară la Helsinki (Finlanda), Manfred Weber...

Conflictele religioase, studiate în "laborator"

O.D.Cultură / 9 noiembrie 2018

Conflictele religioase au stat la baza multora dintre războaielor din ultimul mileniu. Nici în acest moment omenirea nu este scutită de ciocniri militare care au o astfel de miză.Tocmai de aceea oamenii de ştiinţă încearcă să găsească cauzele...

Noi precizări OPCOM

Companii / 9 noiembrie 2018

Referitor la articolul JACK CUTIŞTEANU, PETPROD: "Datele OPCOM nu «se pupă»", publicat de ziarul BURSA în data de 5 noiembrie 2018, Operatorul Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale OPCOM face noi precizări:

Grupul MOL şi-a majorat ţinta de profit operaţional

V.R.Internaţional / 9 noiembrie 2018

Grupul petrolier maghiar MOL a prezentat ieri, în cadrul evenimentului Investor Day pe care l-a organizat la Londra, un raport de evoluţie a activităţii şi o actualizare a ţintelor definite în "Strategia 2030" anunţată cu doi ani în urmă,...

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo