Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

BVBVolumul rămâne sub media anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Volumul rămâne sub media anului

Prime Transaction: "Data ex-dividend pentru Nuclearelectrica şi Electrica - principalul motiv pentru deprecierea indicilor bursei" 

Rulajul consemnat în penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost de 44,53 milioane de lei, în apropierea celui din şedinţa anterioară, de 45 milioane de lei, dar sub valoarea medie a acestui an, de circa 50 de milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au detaliat, în raportul zilnic al societăţii, evoluţia de ieri a pieţei: "Majoritatea indicilor s-au depreciat astăzi (n.r. ieri), însă motivul principal a fost data ex-dividend (n.r. prima zi în care cei care cumpără acţiuni nu mai beneficiază de dividende, efectul fiind resimţit, în general, printr-o corecţie a preţului în piaţă) de la Nuclearelectrica (SNN) şi Electrica (EL).

La finalul zilei, cotaţia SNN a înregistrat o scădere de 9,52%, iar EL a coborât cu 5,70%, deprecieri ce au dus indicele de referinţă BET la -0,06% şi indicele BET-NG la -0,84%.

Indicele BET-TR, care se ajustează cu dividendele, a crescut cu 0,39%.

Cele mai bune evoluţii ale zilei au fost cele ale Digi Communications NV (DIGI), +5,12%, Transelectrica (TEL), +2,55% şi Transgaz (TGN), +2,05%, în timp ce la polul opus au fost titlurile OMV Petrom (SNP), -1,37%.

Valoarea tranzacţiilor a fost de 9,6 milioane de euro, dintre care 9,3 milioane pe piaţa de acţiuni şi ceva mai mult de 200 de mii pe cea de certificate".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au însumat transferuri de 13,19 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,96 de lei, în stagnare.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile TGN, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 398 lei, rulajul consemnat cu acţiunile companiei fiind de 7,37 milioane de lei.

Titlurile Sphera Franchise Group (SFG) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 30,1 lei, în apreciere cu 3,79%, pe fondul unei valori transferate de 6,86 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 2,39 lei/acţiune, în urcare cu 0,63%, în contextul unui rulaj de 5,04 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu s-a realizat nicio tranzacţie.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a coborât cu 0,36%, în timp ce indicele BET Plus, al celor mai tranzacţionate titluri de la BVB, a stagnat.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a avut o scădere de 0,02%, iar indicele BET­-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale pieţei, s-a depreciat cu 0,1%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): +12,50%

2. "Armătura" (ARM): +8,84%

3. "Electroputere" (EPT): +6,90%

4. "Digi Communications NV" (DIGI): +5,12%

5. "Compa" (CMP): 4,13%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Energopetrol" (ENP): -14,73%

2. "Amonil" (AMO): -11,11%

3. "Prebet" (PREB): -10,42%

4. "Nuclearelectrica" (SNN): -9,52%

5. "Prodplast" (PPL): -9,02%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS