ZIARUL BURSA

20 octombrie
Vremea mitingurilor!

DEMONSTRAŢII LA FOC CONTINUUVremea mitingurilor!

DAN NICOLAIEPolitică / 08 iunie 2018

DAN NICOLAIE

Un miting mare, câteva mici, dar vioaie, unul de interes local, câteva acţiuni cultural - sportive, acesta este meniul zilei de sâmbătă în Capitală. O viermuială de evenimente înşirate pe durata unei întregi zile, dar cum punctualitatea nu este calitatea noastră forte, există posibilitatea, reală, ca evenimentele/participanţii la ele să se intersecteze, ca să nu folosim din start termenul "ciocnească".

Fără îndoială că mitingul organizat de PSD şi care are ca temă apărarea democraţiei şi a statului de drept reprezintă capul de afiş al zilei.

13, cifra zilei

D. N.Politică / 08 iunie 2018

Treisprezece este cifra zilei de sâmbătă. Manifestaţii, contramanifestaţii, evenimente culturale, mitinguri uriaşe se vor desfăşura de dimineaţă până seara. Nu ne propunem să facem un clasament al importanţei manifestărilor. Ce contează este că ele există, adună foarte mulţi oameni şi aproape că se "aleargă" unele pe altele. Cele 13 evenimente aprobate de Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice vor avea loc după cum urmează:

PSD - adunare publică împotrivă abuzurilor

Evenimentul va avea loc în Piaţa Victoriei între orele 20.00-22.00. Autorităţile nu au estimat numărul de participanţi.

"Legendele" marii adunări a PSD

"Legendele" marii adunări a PSD

D.N.Politică / 08 iunie 2018

În jurul mitingului organizat de PSD au apărut deja tot felul de informaţii, unele trans­formate în adevărate "legende" purtate de la un cont de facebook la altul. Reţele de socializare sunt pline de informaţii din diverse surse, unele mai puţin verificabile decât altele. În ceea ce priveşte numărul de participanţi s-au avansat diverse cifre, cuprinse între 100.000 şi 1.000.000 de oameni, existând şi mai multe pariuri legate de acest lucru. S-a speculat mult că nu toţi oamenii ar dori să vină în Capitală, că o mare parte ar fi "constrânşi" să o facă, apărând inclusiv o poveste cu un tată obligat să absenteze de la nunta fiului său ca să participe la miting, asta ca să nu-şi piardă locul de muncă.

Mitingul marii, istoricei şi de nezdruncinat prietenii a PSD-ului cu Justiţia

Cornel CodiţăEditorial / 08 iunie 2018

Cornel Codiţă

Pentru că organizatorii marelui miting nu prea au imaginaţie, vorba unui psd-ist din fragedă pruncie (Bănicioiu dixit), punem la dispoziţie, cu totul dezinteresat, fără nici un fel de pretenţii materiale, nici măcar de copyright, cîteva mostre de lozinci mobilizatoare care pot fi strigate de participanţi şi/sau afişate pe bannere, eventual pictate sau ţesute pe uriaşe panouri, purtate de care alegorice, alături de portretele marilor înaintaşi ai luptei anticorupţie, de la Marx la... Dragnea.

"Doar 1% din energia consumată în transporturi este regenerabilă"

MINISTRUL ENERGIEI ANTON ANTON:"Doar 1% din energia consumată în transporturi este regenerabilă"

E.O.Companii / 08 iunie 2018

Doar 1% din energia consumată în domeniul transporturilor din ţara noastră este regenerabilă, iar acest procent "trage România în jos", oricare ar fi ţinta stabilită la nivel european în privinţa folosirii energiei de acest tip, afirmă ministrul Energiei, Anton Anton. În acest context, ministrul de resort spune, citat de news.ro, că noi avem un număr prea mare de maşini vechi şi promite amenajarea, în următorii patru ani, a 200.000 de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice.

"Societe Generale" nu este interesată de o fuziune transfrontalieră

"Societe Generale" nu este interesată de o fuziune transfrontalieră

Alina VasiescuBănci-Asigurări / 08 iunie 2018

Fuziunile transfrontaliere între băncile din Europa oferă, în prezent, sinergii insuficiente între pieţele retail, conform declaraţiilor făcute ieri de directorul executiv al "Societe Generale" SA, Frederic Oudea, în urma apariţiei unor zvonuri potrivit cărora banca franceză ar fi interesată să fuzioneze cu "UniCredit" SpA din Italia.

Cum se cumpără un Brauner

PLASAMENTE ALTERNATIVECum se cumpără un Brauner

Marius TiţaInvestiţii Personale / 08 iunie 2018

Marius Tiţa

S-ar putea să greşesc din nou, ceea ce este omenesc, firesc şi bine, dar consider că nu s-a vorbit suficient des­pre noul record de vânzare la licitaţie publică a unei sculpturi de Brâncuşi. Este drept, acest record este de doar 71 de milioane de dolari, sumă pentru care artiştii studiilor de fezabilitate nici nu s-ar da jos din pat, dar, totuşi, este un record semnificativ pentru piaţa de artă. Lasă, să fim noi ăia sensibili la milioanele ataşate cotei unui artist de la noi, şi nu oriunde, ci la New York, unde dolarul este mai valoros şi mai apreciat ca la noi.

Ediţia din 20.10.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Volumul rămâne sub media anului

BVBVolumul rămâne sub media anului

A.I.Piaţa de Capital / 08 iunie 2018

Prime Transaction: "Data ex-dividend pentru Nuclearelectrica şi Electrica - principalul motiv pentru deprecierea indicilor bursei" 

Rulajul consemnat în penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost de 44,53 milioane de...

Noul guvern italian va revizui proiectul gazoductului TAP

Companii / 08 iunie 2018

Planurile vizând construcţia unui ultim tronson dintr-un gazoduct cu o valoare de 40 de miliarde de dolari, care ar urma să ajungă din Azerbaidjan până în Italia, sunt în prezent revizuite de autorităţile de la Roma, noul ministru italian al...

Avans în sectorul bancar din Europa

BURSELE DIN LUMEAvans în sectorul bancar din Europa

A.V.Internaţional / 08 iunie 2018

Bursele din Europa au fluctuat ieri, sectorul bancar având o evoluţie pozitivă, după ce, în ziua precedentă, oficiali ai Băncii Centrale Europene (BCE) au semnalat că vor lua în discuţie încheierea programului de achiziţii de obligaţiuni.

Mediatizarea cauzelor penale, restricţionată

GEORGE MARINESCUPolitică / 08 iunie 2018

Prioritatea prezumţiei de nevinovăţie a persoanelor care se află sub cercetare sau urmărire penală a fost aprobată de Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru unificarea şi modificarea legislaţiei penale, cunoscută sub denumirea...

MACRO NEWSLETTER 8 Iunie 2018

MACRO NEWSLETTER 8 Iunie 2018

Macroeconomie / 08 iunie 2018

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune peste aşteptări în luna mai 2018, pe creşterii producţiei. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 58,7, de la 57,3 în luna precedentă (o valoare sub 50 arată...

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2444
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8603
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.8836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo