Antibiotice Iaşi

CCR:Guvernul trebuie să dubleze alocaţiile copiilor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 16 iulie 2020

Guvernul trebuie să dubleze alocaţiile copiilor

Guvernul trebuie să găsească urgent resursele financiare necesare dublării alocaţiilor copiilor. Curtea Constituţională a respins, ieri, cu unanimitate de voturi, sesizarea formulată de PNL cu privire la legea prin care majoritatea parlamentară constituită în jurul PSD a respins Ordonanţa de Urgenţă 2/2020 prin care guvernul Orban amâna dublarea alocaţiilor copiilor.

Imediat după decizia CCR, Tănase Stamule, consilier de stat pe probleme economice în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, a declarat pentru Ziarul BURSA: "Vom accepta decizia Curţii. Râmâne să vedem argumentarea acesteia. Senzaţia este că CCR intră în nişte speţe care nu au treabă cu ea. În acest moment, în bugetul de stat, nu există cei şapte miliarde lei care să acopere dublarea alocaţiilor copiilor. Nu au fost bugetaţi la începutul anului, nici la prima rectificare bugetară. Vom vedea ce soluţie vom găsi pentru a pune în aplicare decizia CCR".

Camera Deputaţilor a aprobat în 18 decembrie 2019, în calitate de for decizional, cu 179 voturi "pentru" şi 29 abţineri, propunerea PSD de dublare a alocaţiilor pentru copii de la 150 la 300 de lei pe lună. Deputaţii PNL nu au votat nici "pentru", nici "împotrivă". Ei şi-au scos cartelele din aparatele de vot.

Ulterior, în ianuarie 2020, guvernul condus de Ludovic Orban a amânat până în luna august a acestui an intrarea în vigoare a legii, prin OUG 2/2020. Executivul a susţinut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de aproape şapte miliarde de lei, atât cât costă dublarea alocaţiilor de la 150 la 300 de lei pe lună.

Pe 3 iunie, Camera Deputaţilor a respins Ordonanţa de urgenţă 2/2020 cu 209 voturi "pentru", 3 voturi "împotrivă şi 98 de abţineri.

La finalul lunii trecute guvernul PNL a atacat la Curtea Constituţională legea de respingere a ordonanţei de urgenţă, CCR respingând azi sesizarea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro