Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

CHIAR ŞI CU PREŢUL PETROLULUI PRĂBUŞITOMV Petrom îşi menţine propunerea iniţială, pentru un dividend de 0,031 lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Randament brut de 11%

OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de petrol din Europa Centrală şi de Est, convoacă acţionarii pentru data de 27 aprilie, cu recomandarea de a vota prin corespondenţă, prin utilizarea Buletinului de Vot, potrivit notificării emitentului remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Într-un veritabil blocaj economic global şi cu preţul ţiţeiului în plan internaţional, prăbuşit la niveluri nemaiîntâlnite din anii 2002-2003, conducerea OMV Petrom menţine propunerea înaintată în data de 6 februarie ca, din profitul anului trecut, să acorde acţionarilor un dividend de 0,031 lei/titlu, echivalentul unui randament brut de 11%, raportat la cotaţia SNP din data de 17 martie, de 0,2815 lei.

Pe lângă dividende, acţionarii SNP vor mai trebui să aprobe, printre altele, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2020, remuneraţia membrilor Consiliului de Supraveghere pentru anul în curs sau numirea auditorului financiar al societăţii.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii asupra cărora se răsfrâng hotărârile AGA, cum ar fi alocarea de dividende, este 14 mai, în timp ce data plăţii este 5 iunie 2020.

Pentru anul trecut, OMV Petrom a raportat un profit net preliminar la nivel consolidat de 3,635 miliarde de lei, cu 11% sub cel din anul 2018.

Grupul austriac OMV deţine 51% din companie, în timp ce Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului De Afaceri, are 20,64% din OMV Petrom.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca este momentul ideal pentru guvern a rezolva problema vânzării de acțiuni PETROM către salariați. La situația de acum se poate da un termen pentru a se depune cereri de cumpărare acțiuni de către salariați cu numărul dorit . Astfel chiar și dând posibilitatea larga de participare , cu declarație pe proprie răspundere ca achiziția este personală și nu pentru terți , este puțin probabil sa nu poată fi satisfacută. In acest mod procesul va fi scutit de procese ulterioare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie