ZIARUL BURSA

19 martie
Biserica Română, în căutarea argumentului ontologic al existenţei lui Dumnezeu

CU LINGURŢA-N MÂNĂBiserica Română, în căutarea argumentului ontologic al existenţei lui Dumnezeu

George ChiriţăCultură / 19 martie

George Chiriţă

Zilele trecute s-a petrecut un fenomen a cărei semnificaţie nu a apărut în prim-plan, ocultată fiind de dimensiunea scandaloasă care i s-a asociat. Ştirea care a circulat avea titlul "În plină criză de coronavirus, ÎPS Teodosie (Arhiepiscopul Tomisului -n.r.) a împărtăşit peste 100 de persoane cu aceeaşi linguriţă". Scandalul era bine reprezentat în dimensiunea penală a momentului: e vorba de ceea ce se poate cataloga ca "infracţiune de zădărnicire a combaterii bolilor". Lucrurile nu sunt însă atât de simple.

Miracolele s-ar putea să nu fie suficiente pentru salvarea băncilor europene

Călin Rechea Bănci-Asigurări / 19 martie

Călin Rechea

Criza generată de pandemia de coronavirus nu avea cum să prindă pregătite băncile europene. Orice criză, chiar şi mult mai mică, se poate dovedi fatală pentru multe instituţii financiare ale zonei euro, în condiţiile în care sistemul lor "imunitar" a fost puternic erodat de politica monetară a Băncii Centrale Europene din ultimul deceniu.

Premierul Ludovic Orban

Măsurile economice ale Guvernului în pandemia de Covid-19

George MarinescuPolitică / 19 martie

Plata de la bugetul de stat a şomajului tehnic, creditarea cu garanţii de stat a companiilor şi microîntreprinderilor aflate în dificultate, amânarea până la 30 iunie a plăţii impozitelor locale s-au numărat printre măsurile care s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei de guvern, de ieri, menite să sprijine mediul de afaceri şi angajaţii în perioada pandemiei de Covid-19 şi care se afla în desfăşurare la închiderea ediţiei.

BNR va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile

ÎN CAZUL UNEI CERERI CRESCUTE DIN PARTEA POPULAŢIEIBNR va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile

E.O.Bănci-Asigurări / 19 martie

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile, inclusiv cele de lichidităţi pentru bancomate, în cazul unei cereri crescute din partea populaţiei.

În contextul situaţiei de urgenţă în care ne aflăm pe fondul pandemiei de COVID-19, banca centrală a comunicat: "BNR a luat toate măsurile necesare pentru a asigura, în continuare, buna funcţionare a sistemelor de plăţi şi de decontare în monedă naţională, în vederea desfăşurării, în condiţii normale, a tranzacţiilor comerciale şi financiare, indiferent de evoluţia situaţiei cauzate de pandemie".

Reprezentanţii băncii centrale subliniază că "BNR monitorizează şi analizează permanent evoluţiile interne şi internaţionale, precum şi impactul pandemiei de COVID-19 asupra pieţelor financiare şi economiei naţionale, fiind pregătită să asigure stabilitatea necesară în condiţiile date, precum şi lichiditatea sistemului bancar, pentru buna funcţionare a finanţelor publice şi a economiei reale". Finanţarea curentă a cheltuielilor publice (salarii, pensii, cheltuieli sociale, investiţii, etc.) este prioritară, în opinia băncii naţionale, care arată: "În cazul unei cereri crescute din partea populaţiei, BNR va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile, inclusiv cele de lichidităţi pentru bancomate. Clienţii bancari au acces deplin la banii disponibili în conturile lor, indiferent că aleg să retragă sume de la ATM-uri, să opereze tranzacţii bancare sau, dacă este necesar, să se deplaseze la sucursalele şi agenţiile băncilor, subliniază sursa citată.

Pentru a evita, totuşi, contactul fizic direct şi deplasările care nu sunt urgente, BNR recomandă efectuarea operaţiunilor bancare, pe cât posibil, prin intermediul mijloacelor moderne de plată disponibile, precum cardurile sau plăţile online.

Comunicatul citat conchide: "BNR acţionează şi susţine în totalitate demersurile sistemului bancar, de sprijinire a persoanelor fizice şi companiilor afectate de criză, prin modalităţi adecvate, de la caz la caz, de uşurare a ratelor la creditele în curs şi de facilitare a accesului la noi linii de finanţare. BNR pregăteşte modificări adecvate ale regulamentelor bancare prudenţiale, în concordanţă cu recomandările europene şi internaţionale pentru această perioadă, urmărind, totodată, şi menţinerea în limite acceptabile a bonităţii instituţiilor financiare şi a clienţilor nebancari (companii şi populaţie)".

Dar dacă noul virus e aici pentru a rămâne pe termen lung?

Dar dacă noul virus e aici pentru a rămâne pe termen lung?

CRISTIAN DOGARU Piaţa de Capital / 19 martie

Într-o conferinţă ţinută duminică de oficiali ai Goldman Sachs pentru 1.500 de clienţi aleşi pe sprânceană, analiştii celebrei bănci de investiţii avertizează că virusul va avea o viaţă lungă şi că jumătate din populaţia Statelor Unite va fi infectată la un moment dat.

Ediţia din 19.03.2020
Ediţia din 30.09.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Acţionarii Wintershall Dea vor decide momentul listării

Acţionarii Wintershall Dea vor decide momentul listării

ALINA VASIESCUInternaţional / 19 martie

Societatea petrolieră va fi pregătită pentru acest proces la jumătatea anului curent 

Compania petrolieră germane Wintershall Dea GmbH va fi pregătită de listare până la mijlocul anului curent, dar este la latitudinea acţionarilor săi să decidă...

DTLAWYERS
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

29 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1678
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3626
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.6304

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo