Abonament gratuit

CHRISTIAN SEWING, DEUTSCHE BANK:"Nu sunt supus presiunilor politice pentru o fuziune"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Christian Sewing: "Nu suntem mulţumiţi de preţul acţiunilor, dar cu profitabilitatea pe care o avem acum, nu este total incorect".

Christian Sewing: "Nu suntem mulţumiţi de preţul acţiunilor, dar cu profitabilitatea pe care o avem acum, nu este total incorect".

Directorul executiv al Deuts­che Bank AG, Christian Sewing, susţine că nu este supus presiunilor din partea guvernului german pentru o fuziune cu rivala mai mică Commerzbank AG, anunţă Reuters.

"Nu simt presiuni politice", a spus oficialul băncii, aducând în discuţie şi evoluţia preţului acţiunilor Deutsche Bank pe termen lung, care "nu este conformă dorinţelor managementului", dar care nu a fost sub performanţa indicelui referitor la sectorul bancar european.

"Nu suntem mulţumiţi de preţul acţiunilor, dar cu profitabilitatea pe care o avem acum, nu este total incorect", a menţionat Sewing, care precizează că atunci când piaţa va vedea că programul de reducere a cheltuielilor va da roade, investitorii în acţiuni Deutsche Bank vor reevalua compania.

În luna mai, Deutsche Bank a informat că reduce minimum 7.000 de locuri de muncă, urmărind să ajungă la mai puţin de 90.000 de angajaţi, de la 97.000, conform planului amplu de restructurare, destinat reducerii costurilor şi îmbunătăţirii profitabilităţii.

Amintim că, în septembrie, revista Der Spiegel informa că directorii celor mai mari bănci germane - Deutsche Bank şi Commerzbank - sunt tot mai deschişi la ideea unei fuziuni.

Publicaţia germană cita o sursă anonimă care susţinea că directorul executiv al Commerzbank, Martin Zielke, "ar prefera să realizeze fuziunea astăzi, nu mâine", dar cel al Deutsche Bank, Christian Sewing, le-ar fi spus apropiaţilor că o fuziune în următoarele 18 luni nu este pe agenda sa.

Conform Der Spiegel, ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, ar fi în favoarea combinării celor două mari bănci.

Guvernul german mai deţine 15% din Commerzbank, după ce a salvat-o în timpul crizei financiare cu o injecţie de 18,2 miliarde euro în schimbul unei participaţii de 25%.

În luna iunie, Deutsche Bank a anunţat că preşedintele său este frecvent întrebat cu privire la o posibilă fuziune cu Commerzbank, dar a dezminţit ideea că o astfel de tranzacţie ar putea să se materializeze pe termen scurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie