ZIARUL BURSA

14 noiembrie 2018
Comisiile parlamentare au ales viitoarea conducere ASF

Comisiile parlamentare au ales viitoarea conducere ASF

Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2018

Leonardo Badea, votat pentru încă cinci ani la şefia ASF  

Votul în plen, astăzi

Leonardo Badea, actualul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a fost votat de către coaliţia PSD-ALDE, ieri, în comisiile reunite ale bugetului şi finanţelor, pentru un nou mandat de cinci ani în funcţia de preşedinte al ASF, primind 39 de voturi pentru, 21 împotrivă şi 1 abţinere, în linie cu ponderea parlamentară.

Raport MCV dezastruos pentru autorităţile de la Bucureşti

COMISIA EUROPEANĂ DECUPLEAZĂ ROMÂNIA DE BULGARIARaport MCV dezastruos pentru autorităţile de la Bucureşti

George MarinescuPolitică / 14 noiembrie 2018

Comisia Europeană a aprobat, ieri, raportul pe anul în curs privind Mecanismul de Verificare şi Cooperare pentru Bulgaria şi România. Din păcate, în urma modificărilor legislative din ultimul an, evenimentelor din 10 august şi procedurilor demarate de ministrul justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, şi la procurorul general, Augustin Lazăr, oficialii de la Bruxelles consideră că ţara noastră a făcut paşi înapoi cu privire la măsurile stabilite prin MCV.

"Statul cere bani de la companii ca să limiteze deficitul bugetar"

HORIA BRAUN, BCR:"Statul cere bani de la companii ca să limiteze deficitul bugetar"

A.I.Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2018

"Structura capitalurilor multor societăţi de stat nu este optimă", potrivit economistului  

Statul cere bani de la companiile pe care le are în portofoliu întrucât are nevoie de venituri suplimentare ca să menţină o anumită limită a deficitului bugetar pentru finalul anului, a precizat, ieri, Horia Braun, economist-şef în cadrul Băncii Comerciale Române (BCR), într-o conferinţă de profil.

Greenfield Băneasa

ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN 2018IMPACT Developer & Contractor a avut venituri operaţionale din vânzări de 62,2 milioane lei

A.V.Companii / 14 noiembrie 2018

IMPACT Developer & Contractor SA a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri operaţionale de 62,2 milioane de lei din vânzarea de apartamente şi case, anunţă un comunicat al companiei, care adaugă că din totalul locuinţelor vândute, cea mai mare parte (134 de apartamente) s-a vândut în cadrul Greenfield Băneasa (Ansamblul Salcâmilor şi Ansamblul Platanilor).

ING Bank România - profit brut mai mare cu 31%

ÎN PRIMELE 9 LUNI DIN 2018 FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2017ING Bank România - profit brut mai mare cu 31%

E.O.Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2018

Profitul brut înregistrat în primele nouă luni ale acestui an de ING Bank România este de 603 milioane lei, cu 31% mai mare faţă de cel din perioada similară a lui 2017. Conform unui comunicat de presă, creşterea organică puternică dată de volume şi tranzacţii mai mari a dus la venituri majorate cu 28%, depăşind 1,35 miliarde lei, în perioada analizată.

Traiectorie descendentă a inflaţiei până la finalul lui 2019

CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL BNR:Traiectorie descendentă a inflaţiei până la finalul lui 2019

E.O.Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2018

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a reliefat, în şedinţa din 6 noiembrie, perspectiva scăderii ample a ratei anuale a inflaţiei pe parcursul trimestrului al patrulea, până la 3,5% în decembrie 2018, succedată de probabila ei coborâre, dar şi menţinere ulterioară, în jumătatea superioară a intervalului, pe o traiectorie descendentă până în trimestrul al treilea 2019.

Politica scosului din priză

ORAŞUL FĂRĂ STADIOANEPolitica scosului din priză

Dan NicolaieSport / 14 noiembrie 2018

Pus sub preş, gunoiul există, dar nu se mai vede. Până de curând, orice IT-ist, care se respecta, te întreba dacă ai computerul în priză atunci când îi reclamai faptul că acesta "nu merge". Mai nou, în diverse dregătorii au ajuns un fel de IT-işti pe invers, care la orice fel de problemă merg la priză, scot ştecherul şi consideră că astfel au rezolvat situaţia.

Inedit, Qatarul îşi va "împrumuta" o parte dintre turişti

Inedit, Qatarul îşi va "împrumuta" o parte dintre turişti

O.D.Companii / 14 noiembrie 2018

Numărul insuficient de spaţii de cazare poate duce la situaţii inedite la Cupa Mondială de fotbal din 2022. Qatarul nu exclude ca anumite delegaţii să poată fi găzduite în străinătate, pe durata acestei competiţii, a declarat Hassan Al-Thawadi, secretarul general al comitetului de organizare a competiţiei.

BCE va evalua cele mai mari şase bănci din Bulgaria

BCE va evalua cele mai mari şase bănci din Bulgaria

Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2018

Banca Centrală Europeană (BCE) va derula din această lună o evaluare cuprinzătoare a calităţii activelor, dar şi teste de stres în rândul celor mai mari şase creditori din Bulgaria, în condiţiile în care autorităţile de la Sofia intenţionează să adere la zona euro, a anunţat Banca Naţională a Bulgariei, transmite Reuters.

TMK - Artrom, pe poziţia a treia în topul randamentelor BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 - 12 NOIEMBRIETMK - Artrom, pe poziţia a treia în topul randamentelor BVB

A.I.Investiţii Personale / 14 noiembrie 2018

Acţiunile TMK - Artrom ce au urcat în intervalul 5 - 12 noiembrie cu 7,84%, în raport cu moneda euro, se situează pe poziţia a treia în topul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în contextul în care piaţa noastră a avut în general o evoluţie pozitivă din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi indicii avuţi în vedere marcând creşteri de peste 1%, în perioada avută în vedere.

Tontoroiul pe morminte

Cornel CodiţăEditorial / 14 noiembrie 2018

Cornel Codiţă

"Liderii" lumii s-au adunat la Paris să...! Să ce? Să comemoreze... n-a prea fost cazul, cel puţin după cum s-au purtat, dupa mina veselă, de picnic, afişată mai tot timpul pentru presa adunată să le "imortalizeze" clipa.

Ediţia din 14.11.2018
Ediţia din 21.02.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

OPINIIDividende suplimentare: de ce atâta entuziasm?

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 14 noiembrie 2018

De fiecare dată când apar convocatoarele AGA pentru discutarea acordării de dividende suplimentare la companiile de stat, investitorii par să exulte: intră mai repede nişte bani în plus! Iar asta face să crească instantaneu şi capitalizarea la...

Lichiditate de numai 23 milioane lei

BVBLichiditate de numai 23 milioane lei

Vlad Dobrea Piaţa de Capital / 14 noiembrie 2018

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 23,47 milioane de lei, cu mult sub valoarea medie a acestui an, de circa 41,54 de milioane de lei, în contextul în care indicii...

MACRO NEWSLETTER-14 Noiembrie 2018

MACRO NEWSLETTER-14 Noiembrie 2018

Macroeconomie / 14 noiembrie 2018

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a crescut uşor în noiembrie 2018, cu 0,6 puncte, până la -24,1 puncte, dar se menţine aproape de nivelul minim al ultimelor 74 de luni.

Marijuana a devenit medicament şi în Thailanda

Marijuana a devenit medicament şi în Thailanda

Miscellanea / 14 noiembrie 2018

Guvernul de la Bangkok a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scopuri medicinale, iar conform noului proiect de lege este permisă cultivarea canabisului, producţia şi consumul acestuia din motive medicale, a anunţat un purtător de...

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo