City of London nu susţine tipul de acord comercial cu UE avut în vedere de Theresa May

Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Premierul britanic Theresa May a spus luni că vrea ca serviciile financiare să facă parte din parteneriatul economic cu Uniunea Europeană, pe care le-a inclus în acordurile comerciale convenite cu alte state, dar aceste tratate nici măcar nu se apropie de ceea ce vrea City of London, şi anume un acord post-Brexit care să permită companiilor să desfăşoare activităţi în Marea Britanie şi UE fără să aibă nevoie de licenţe, relatează Bloomberg.

Dacă obiectivul lui May este tipul de acces pe piaţă de care beneficiază în prezent companiile britanice, nu există un model în acest sens.

Un exemplu este acordul UE cu Canada, care are un capitol întreg dedicat serviciilor financiare. Totuşi, în condiţiile în care băncile canadiene care vor să facă afaceri în UE trebuie să obţină licenţă locală de funcţionare, acordul nici măcar nu se apropie de tipul de relaţie dorit de industria financiară britanică.

Acest fapt a fost subliniat şi de negociatorul şef al UE, Michel Barnier, şi este susţinut de un raport din 2014 al Parlamentului European, care a conchis că acordurile comerciale cu Chile, Coreea de Sud şi alte ţări fac prea puţin pentru a facilita "serviciile transfrontaliere".

Pentru acoperirea acestui deficit, City of London a propus un acord "îndrăzneţ şi ambiţios" care ar putea permite companiilor din ambele juris­dicţii să desfăşoare activităţi fără să aibă nevoie de licenţe. Elementele necesare pentru a crea un astfel de cadru de reglementări, şi anume alinierea reglementărilor, supravegherea reciprocă, o dispută referitoare la mecanismul de restructurare şi multe altele, ar putea fi dificile pentru negocierile dintre Londra şi Bruxelles.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS