Clever Taxi vrea să sprijine autorităţile în fluidizarea traficului

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 24 octombrie 2018

Clever Taxi vrea să sprijine autorităţile în fluidizarea traficului

Compania Clever Tech, dezvoltatoa­re a aplicaţiei Clever Taxi, vrea să se implice în proiectul guvernamental de eficientizare a mobilităţii urbane în marile oraşe ale ţării, prin încheierea unor parteneriate cu administraţia publică centrală şi locală.

Compania a informat ieri, printr-un comunicat, că deţine în prezent un volum important de date GPS pe care le poate pune la dispoziţia autorităţilor şi câţiva zeci de experţi care se pot implica în proiectele dezvoltate la nivel local.

În cadrul întâlnirii de săptămâna trecută a Grupului Naţional pentru Optimizarea PMUD, iniţiat de către Asociaţia «Oraşe în Mişcare» sub egida Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, reprezentanţii companiei Clever Tech şi-au exprimat deschiderea către dezvoltarea unor parteneriate cu autorităţile locale din cele 20 de oraşe în care funcţionează aplicaţia Clever Taxi, după modelul celui deja demarat în premieră, în municipiul Cluj-Napoca.

Andrei Frunză, director executiv al Clever Tech, a declarat: "Dorim să ne implicăm în rezolvarea problemelor care ţin de mobilitatea urbană şi să realizăm un parteneriat constructiv cu autorităţile publice, din mai multe motive. În primul rând, avem exact informaţia şi expertiza necesare pentru a contribui la acest proiect. Experţii noştri au reuşit să dezvolte şi să optimizeze permanent o aplicaţie folosită acum de 1.000.000 de oameni din 20 de oraşe mari, care a înregistrat peste 80 de milioane de comenzi cu un timp mediu de răspuns de 7 secunde. În al doilea rând, este o modalitate de a sublinia multipla utilitate a aplicaţiilor de tip agregator, care nu se reduce la transportul în regim de taxi. Iată că ele pot fi folosite, reconfigurate şi adaptate pentru a rezolva probleme de interes public, importante pentru toată comunitatea. Deţinem seturi importante de date, colectate timp de şapte ani, pe care le putem valorifica în folosul public, prin acest parteneriat cu administraţia".

Iniţiat în luna februarie 2018, parteneriatul-pilot demarat la Cluj presupune din partea Clever Tech, în primă fază, furnizarea datelor de trafic necesare etapei de analiză şi realizării planului de decongestionare a traficului. În cadrul aceluiaşi parteneriat, compania va oferi sprijin autorităţilor locale pentru dezvoltarea unei aplicaţii multimodale care să integreze toate serviciile de transport din municipiul Cluj-Napoca.

Datele furnizate prin GPS pe care compania vrea să le pună la dispoziţia autorităţilor din marile oraşe oferă informaţii privind zonele cu trafic intens, timpul de deplasare, rutele alternative, configuraţia străzilor (străzi cu sens dublu/unic), necesare identificării problemelor specifice pe care le întâmpină fiecare dintre oraşe.

Dezvoltatorul aplicaţiei Clever Taxi şi-a afirmat disponibilitatea de a completa etapa de analiză a datelor cu cele de identificare şi implementare a celor mai potrivite soluţii de fluidizare a traficului.

Întâlnirea de săptămâna trecută a fost a doua din seria de reuniuni ale Grupului Naţional pentru Optimizarea Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) în România, iniţiat de către Asociaţia "Oraşe în mişcare" în cadrul proiectului european Civitas Prosperity. Grupul este susţinut de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi are drept obiectiv transformarea Planurilor de Mobilitate Urbană în instrumente eficiente de lucru, cu rezultate concrete în ceea ce priveşte calitatea mobilităţii urbane în oraşele din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro