ZIARUL BURSA

30 septembrie
Iohannis la Strasbourg: "Românii au trebuit să apere statul de drept"

STATUL DE DREPT CONDIŢIE PENTRU SCHENGENIohannis la Strasbourg: "Românii au trebuit să apere statul de drept"

George MarinescuPolitică / 24 octombrie 2018

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: "Dorinţa mea este ca în România, înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului, să se ajungă la un consens în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei"  

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, că ţara noastră este un stat de drept şi un stat democratic.

Comisia Europeană a respins bugetul Italiei

PREMIERĂ ÎN UEComisia Europeană a respins bugetul Italiei

A.V.Internaţional / 24 octombrie 2018

Guvernul de la Roma trebuie să prezinte un nou plan în trei săptămâni  

Executivul de la Bruxelles a res­pins, ieri, proiectul de buget al Italiei pe 2019 şi i-a solicitat Romei să prezinte un nou document în trei săptă­mâni, anunţă france24.com, menţionând că măsura este o premieră în Uniunea Europeană.

Virgil Popescu

Legea offshore intră astăzi pe agenda plenului Camerei Deputaţilor

George MarinescuPolitică / 24 octombrie 2018

Virgil Popescu, vicepreşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii: "Calculele pe care ni le-au oferit cei de la PSD au fost subevaluate în cazul câştigurilor statului şi supraevaluate în privinţa câştigurilor investitorilor, ca să dea bine la fundamentarea legii" 

Coaliţia parlamentară majoritară PSD-ALDE a ajuns la un acord privind proiectul legii offshore, în şedinţa reunită de ieri a comisiilor de industrii şi servicii, buget şi administraţie din Camera Deputaţilor.

După îndelungate dezbateri contradictorii între reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei, membrii comisiilor au adoptat raportul întocmit, cu 40 de voturi "pentru" şi 14 abţineri, iar astăzi proiectul va figura pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor.

Subalternele lui Kövesi, îndepărtate din DNA

EFECTELE MODIFICĂRILOR LEGILOR JUSTIŢIEI:Subalternele lui Kövesi, îndepărtate din DNA

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 24 octombrie 2018

Secţia de pocurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, ieri, de încetarea delegării în funcţii, la Direcţia Naţională Anticorupţie, a procurorilor Florentina Mirică şi Carmen Simona Ricu. Încetarea delegării are loc ca urmare a intrării în vigoare a dispoziţiilor OUG 92/2018 privind legile justiţiei, în care se prevede, raportat la modificarea legii de organizare judiciară şi a legii privind statutul magistraţilor, că delegările procurorilor la DNA, DIICOT şi Parchetul General nu mai pot fi reînnoite şi vor înceta la data termenului pentru care au fost stabilite.

Mihai Purcărea

MIHAI PURCĂREA, BRD ASSET MANAGEMENT:"Fondurile de investiţii reprezintă 4,9% din PIB-ul ţării"

A.I.Piaţa de Capital / 24 octombrie 2018

"Din păcate, investitorii nu reuşesc să prindă mare parte din creşterea economică a României, care nu este dată neapărat de instrumentele cu venit fix, ci de investiţiile în acţiuni", potrivit reprezentantului BRD 

Activele avute sub administrare de fondurile de investiţi din ţara noastră reprezintă 4,9% din Produsul Intern Brut (PIB) în condiţiile în care, în urmă cu zece ani, această cifră reprezenta circa 2,5%, a precizat, ieri, Mihai Purcărea, CEO al BRD Asset Management, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Asciaţia Adminis­tratorilor de Fonduri (AAF).

Afacere pentru unii, dezastru pentru alţii

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ:Afacere pentru unii, dezastru pentru alţii

GEORGE MARINESCUCompanii / 24 octombrie 2018

Surse: "Pesta porcină africană a fost o afacere pentru angajaţii statului şi pentru vânzătorii de soluţii dezinfectante, de carcase de porc, de lăzi frigorifice" 

Epidemia de pestă porcină africană (PPA) a răvăşit judeţele din nord-ves-tul, sudul şi sud-estul ţării şi a fost greu de controlat, potrivit autorităţilor. Mulţi dintre crescătorii de porci şi fermierii afectaţi de PPA au susţinut că, de fapt, boala nu a ajuns peste tot şi că autorităţile au făcut exces de zel.

Îngrijorător: Un sfert dintre copii abandonează şcoala

Îngrijorător: Un sfert dintre copii abandonează şcoala

O.D.Cultură / 24 octombrie 2018

Un sfert dintre copiii din ţara noastră abandonează şcoala până în clasa a XII-a, iar principalul motiv este că metodele de predare sunt învechite, susţine Măriuca Talpeş, reprezentant al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Consensoluţia

Cornel CodiţăEditorial / 24 octombrie 2018

Cornel Codiţă

Bietele cuvinte, ce soartă mai au şi ele! Nu cred să fie vreunul mai dispreţuit, la noi, în ultimele două decenii şi jumătate, decît acela de "consens". A făcut carieră, la modul negativ, prin anii '90, folosit fiind şi unde trebuia şi unde nu trebuia, şi pentru a arăta drumul către o soluţie politică şi pentru a ascunde falsele soluţii, băgate la înaintare pe sub mînă, şi cînd era nevoie şi cînd nu era, cîtuşi de puţin

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Rulaj de 123 milioane de lei

BVBRulaj de 123 milioane de lei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 24 octombrie 2018

Transferuri cu 8,35% din acţiunile Conpet, realizate prin piaţa "deal" 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă, în şedinţa de ieri, printr-un rulaj de 123 de milioane de lei, circa jumătate din...

MACRO NEWSLETTER-24 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-24 Octombrie 2018

Macroeconomie / 24 octombrie 2018

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în septembrie 2018, până la 3,2%, de la 3,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,5%, după un avans de 0,3% în luna anterioară....

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo