Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

Concurenţa a amendat cu 3 milioane de euro mai multe companii de foraj petrolier

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă /

Actualizare 08:56 Dafora va contesta în instanţă decizia Consiliului Concurenţei

Compania de foraj petrolier Dafora Mediaş (DAFR) va contesta, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), Secţia Contencios Administrativ, decizia adoptată de Consiliul Concurenţei (CC), precizând că aceasta încă nu a fost comunicată societăţii, potrivit unui raport trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

DAFR relatează că, în 2010, CC a declanşat o investigaţie, "cu privire la posibila încălcare a prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea Concurenţei nr. 21/1996 R, de către agenţii economici implicaţi în licitaţiile organizate de SNGN Romgaz SA Mediaş şi SC Transatlantic Worldwide Romania SRL Bucureşti pentru atribuirea contractelor de servicii de foraj, inclusiv Dafora".

"Investigaţia a fost închisă în urma audierilor tuturor părţilor implicate de Consiliul Concurenţei la data de 20.11.2014. Cu ocazia audierilor, Dafora a formulat obiecţiunile şi toate apărările necesare, apreciind ca nefondate şi nelegale propunerile Raportului de investigare, poziţie pe care intenţionăm să ne-o menţinem şi după comunicarea deciziei, care va fi supusă analizei instanţelor de judecată. Subliniem că decizia adoptată de Consiliul Concurenţei nu este încă comunicată Societăţii Dafora, însă, oricare ar fi măsurile dispuse, în condiţiile art. 55 alin. (3) şi (4) din Legea Concurenţei, acestea pot fi atacate la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia Contencios Administrativ, în termen de 30 de zile de la comunicare", se mai arată în comunicat.

Dafora conchide, menţionând că îşi rezervă dreptul de a contesta decizia CC, după comunicarea acesteia, în termenul legal, pentru anularea totală sau parţială a măsurilor dispuse.

---

Consiliul Concurenţei a amendat cu aproape 3 milioane euro companiile Dafora Mediaş, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova şi Foraj Sonde Târgu-Mureş pentru că ar fi trucat unele licitaţii pentru lucrări de foraj organizate de Romgaz Mediaş, au declarat surse din piaţa energetică, citate de Mediafax.

Investigaţia Consiliului Concurenţei a început în 2010 şi a fost finalizată în luna decembrie.

Amenzile sunt cuprinse între 300.000 euro (Upetrom) şi 900.000 euro (Dafora), au precizat sursele.

Purtătorul de cuvânt al grupului Upetrom, Radu Petrescu, a afirmat că Upetrom 1 Mai nu a primit nicio notificare privind vreo amendă, iar compania produce utilaj petrolier, neavând operaţiuni de forj petrolier.

"Upetrom nu a fost notificată de vreo amendă care să o privească. Noi producem echipamente de foraj petrolier, dar nu avem activităţi de foraj petrolier", a declarat Petrescu.

Grupul Upetrom este deţinut de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Companiile sancţionate vor avea la dispoziţie 30 de zile să conteste sancţiunile după ce vor primi decizia de la Consiliul Concurenţei.

Compania Dafora este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, iar Foraj Sonde Craiova face parte din grupul Bega, deţinut de fraţii Marius şi Emil Cristescu. Foraj Sonde Târgu Mureş este deţinută de omul de afaceri Vasile Aron.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

23 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8641
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1529
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5153
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2908
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.2762

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie