Abonament gratuit

Conducerea Transelectrica, plângere penală împotriva fostului preşedinte Marius-Dănuţ Caraşol

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Conducerea Transelectrica a decis formularea unei plângeri penale împotriva fostului preşedinte Marius-Dănuţ Caraşol, revocat, recent din funcţie după ce mai multe publicaţii au relatat că şi-ar fi falsificat diploma şi CV-ul.

Consiliul de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice a solicitat, în şedinţa de ieri, conducerii executive a companiei să prezinte stadiul acţiunilor iniţiate ca urmare a revocării domnului Marius-Dănuţ Caraşol din funcţia de preşedinte şi membru al Directoratului.

Transelectrica a transmis: "Pânn la aceastn datn, au fost declanşate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncn al domnului CARAŞOL în cadrul Sucursalei de Transport Bucureşti. În acelaşi timp, a fost asiguratn stabilitatea decizionaln a Sucursalei de Transport Bucureşti, prin numirea interimarn a unui director.

Conducerea Transelectrica SA a hotnrât sn urmeze parcursul civil şi penal în relaţia cu domnul Marius-Dnnuţ CARAŞOL, astfel încât sunt iniţiate demersurile privind constituirea Companiei ca parte civiln în ancheta Parchetului General. De asemenea, conducerea Companiei a decis formularea unei plângeri penale împotriva domnului CARAŞOL, precum şi depunerea tuturor diligenţelor în sensul instituirii mnsurilor asiguratorii în procesul penal".

Consiliul de Supraveghere a analizat situaţia unor posibile dificultnţi în derularea activitnţii Companiei, ca urmare a revocnrii domnului Marius-Dănuţ Caraşol. În acest context, este de precizat cn sistemul conducerii colective a Companiei a asigurat, prin noua componenţă a Directoratului, continuitatea şi stabilitatea func­ţionării Companiei, astfel încât deciziile au fost luate rapid şi în condiţii de eficienţă, a mai informat compania.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere s-a analizat şi situaţia litigiilor pe care Compania le are cu foştii administratori privind acordarea OAVT-urilor.

Consiliul de Supraveghere (CS) al Transelectrica l-a revocat din funcţie pe preşedintele directoratului, Marius Caraşol, în data de 19 septembrie, şi a decis numirea în locul acestuia a Claudiei-Gina Anastase.

"Consiliul de Supraveghere al Companiei, din preocupare pentru imaginea societăţii, a decis, având în vedere informaţiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, revocarea domnului Marius-Dănuţ Caraşol din calitatea de membru al Directoratului, respectiv preşedinte al Directoratului. Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de preşedinte al Directoratului a fost numita doamna Claudia-Gina Anastase", afirmau, săptămâna trecută, reprezentanţii transportatorului de energie.

Revocarea lui Caraşol vine în contextul în care mai multe publicaţii au relatat că şi-ar fi falsificat CV-ul, susţinând că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. cand a fost director de investitii nu a intrebat nimeni ce studii are Carasol? La sprijinit familia ALDE.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS