CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / CARMEN NEAGU, TRANSELECTRICA:"Fără o strategie viabilă, nu vine nimeni să investească în energie"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Fără o strategie viabilă, nu vine nimeni să investească în energie"

Lipsa unei strategii viabile în sectorul energetic generează lipsa proiectelor din domeniu, conform spuselor doamnei Carmen Neagu, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Doamna Neagu a menţionat: "Fără o strategie viabilă, fără predictibilitate, nu vine nimeni să investească pentru că nu crede că lucrurile dintr-un proiect se vor realiza în practică. Fără proiecte, fără schimbări importante, nu se poate face nimic".

Doamna Neagu a atras atenţia, însă, că atâta vreme cât într-o strategie există proiecte de peste 10 ani vechime, apare un mare semn de întrebare în privinţa viabilităţii lor: "Dacă decizia în privinţa unui proiect nu se ia în zece ani, atunci acel proiect nu este fezabil".

Carmen Neagu a subliniat că proiectele din industria energetică sunt extrem de necesare, iar acest domeniu, "în afara economiei româneşti", nu îşi găseşte locul.

Domnia sa a ţinut să menţioneze că sistemul energetic, cu toate problemele pe care le are, încă mai beneficiază de specialişti buni şi a funcţionat impecabil până acum. Ţara noastră a fost ferită de incidente severe în reţea datorită specialiştilor din Transelectrica şi Dispeceratul Energetic Naţional.

Doamna Neagu a conchis că este necesară o dezbatere serioasă despre viitorul energiei din ţara noastră în contextul scăderii consumului. Transelectrica preconizează o scădere de 4% pe an a consumului de energie în contextul în care industriile energofage scad pe fondul crizei şi cresc sectoare economice care consumă mai puţină energie. O altă realitate cu care se confruntă ţara noastră este eficienţa energetică. Societăţile se retehnologizează pentru a-şi optimiza consumul de energie, iar populaţia începe să aibă preocupări de reducere a consumului pe fondul liberalizării pieţelor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS