Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

CONFERINŢA "BURSA" - ENERGIA ÎN PRIZĂ / VICTOR IONESCU, OPCOM: "Platforma de tip OTC, funcţională în maximum cinci luni"

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

 "Platforma de tip OTC, funcţională în maximum cinci luni"

Proiectul care vizează tranzacţionarea electricităţii, în timp real, pe platformă de tip OTC (over the counter) se va finaliza, în maximum cinci luni, potrivit declaraţiior lui Victor Ionescu, director general al OPCOM (bursa centralizată de energie şi gaze), care a menţionat că la acest plan au mai lucrat şi membrii din Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER).

Directorul OPCOM a adăugat: "Realizarea unei platforme de tip OTC, în colaborare cu reprezentanţii asociaţiilor care furnizează energie are drept principal scop eliminarea oricărui tip de suspiciune privind modalitatea în care se face tranzacţionarea la termen". Conform declaraţiilor directorului OPCOM, construirea unei platforme OTC a venit pe fondul solicitărilor din partea traderilor de la noi din ţară.

Regulamentul privind cadrul organizat de tranzacţionare pe piaţa centralizată cu negociere dublă continuă a contractelor bilaterale de energie electrică (OTC), aprobat prin Ordinul ANRE nr. 49, a fost publicat în Monitorul Oficial Nr. 467 din 29 iulie 2013.

Victor Ionescu s-a arătat încrezător în rolul pe care OPCOM îl va juca, în continuare, pe piaţa energetică, evidenţiind consistenţa tranzacţiilor pentru ziua următoare (PZU), care nu diferă semnificativ de cele la nivel european.

Totodată, şeful de la OPCOM a mai precizat că, în primele opt luni ale anului, au fost emise certificate verzi echivalente cu tot volumul de certificate emise pe toată perioada anului precedent.

Potrivit declaraţiilor lui Victor Ionescu, principalul scop al instituţiei pe care o conduce este să apere interesele participanţilor pe piaţa de energie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS