Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ", EDIŢIA A II-A / CRISTIAN PÂRVAN, AOAR:"Vom constata că avem o strategie energetică perfectă pentru o industrie moartă"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Vom constata că avem o strategie energetică perfectă pentru o industrie moartă"

Ţara noastră poate ajunge în punctul în care să constate că are o strategie energetică perfectă pentru o industrie moartă, a sesizat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), subliniind că majoritatea sectoarelor noastre economice sunt pe cale de dispariţie.

Cristian Pârvan a menţionat că aşteaptă cu nerăbdare finalizarea strategiei energetice şi a ţinut să precizeze că nu există interconectivitate în această piaţă.

Reiterând că, printre altele, neglijăm biomasa şi eficienţa energetică, reprezentantul AOAR a precizat că preţul energiei reprezintă unul dintre elementele care stau la baza necompetitivităţii ţării noastre pe piaţa europeană.

Domnia sa a subliniat: "Discuţia pe teme energetice referitoare la România este una majoră în UE. (...) Soluţiile problemelor din energie sunt variate, discutate şi disputate mai mult la nivel european. La nivelul României, nu vedem nimic public. Este permanent un dublu limbaj - dincolo de ce se vorbeşte, fiecare încearcă să găsească soluţii proprii la problemele existente".

Mediul de afaceri este conştient că are nevoie de energie şi că trebuie să facă eforturi pentru a o plăti, subliniază Cristian Pârvan, adăugând că, deşi avem nevoie de energie, ideea că ne vom dezvolta producând energie este una greşită şi nu satisface interesele ţării noastre.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mai trebuie sa constatam asa ceva? Eu zic ca deja avem mai mult de 40 zile si trebuie sa pomenim, ca sa nu uitam, ce-am avut!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS