Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ", EDIŢIA A II-A / IONEL DAVID, ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU ENERGIE EOLIANĂ:"Cota de energie regenerabilă nu este îndeplinită prin utilizarea electricităţii verzi"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Cota de energie regenerabilă nu este îndeplinită prin utilizarea electricităţii verzi"

Ţara noastră are o cotă de 24% energie regenerabilă în consumul final brut de energie, conform normelor europene în materie, iar cea mai mare parte din aceasta nu este îndeplinită prin utilizarea electricităţii verzi, ci prin încălzirea cu lemne, potrivit afirmaţiilor domnului Ionel David, preşedintele Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană. Domnia sa menţionează că 40% din locuinţele din ţara noastră se încălzesc în acest fel.

"Aproximativ două treimi din ţinta pe care o avem de îndeplinit vin din acest tip de încălzire", spune domnul David, precizând că, la nivelul UE, ţările care şi-au realizat cotele pot "vinde" surplusul către statele care nu îşi îndeplinesc ţintele obligatorii.

Domnia sa a explicat: "Este vorba despre schimburi statistice între ţări, nu de un transfer efectiv de energie verde. Conform calculelor noastre, România poate obţine circa 72 milioane de euro din aceste schimburi, atunci când vor fi perfectate la nivel european. Având în vedere că 20% din consumul de energie este reprezentat de necesarul ppulaţiei, aceşti bani pot fi utilizaţi pentru susţinerea acestor consumatori casnici".

Oficialul Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană a precizat că nu există un precedent, la nivel european, privind aceste schimburi statistice, dar a subliniat că România trebuie să segândească din timp la o astfel de schemă.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Cine mai crede in visele de preamarire si grandoare ale politicienilor, rupti de realitati!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS