Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ", EDIŢIA A II-A / IULIAN CHIFU, CONSILIER AL PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI:"Securitatea energetică prin interdependenţă trebuie regândită"

V. Ribana
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Iulian Chifu: "Anul 2014 ne arată că < vacanţa s-a încheiat >, suntem într-o nouă epocă de reaşezare, care afectează şi securitatea energetică, piaţa energetică, tipul de energie utilizată".

Iulian Chifu: "Anul 2014 ne arată că < vacanţa s-a încheiat >, suntem într-o nouă epocă de reaşezare, care afectează şi securitatea energetică, piaţa energetică, tipul de energie utilizată".

Securitatea energetică prin interdependenţă trebuie regândită, în condiţiile în care avem un partener care iese din reguli, afirmă domnul Iulian Chifu, consilier al preşedintelui României.

"Odată ce se produce această ieşire din reguli, este pusă sub semnul întrebării securitatea energetică prin interdependenţă", declară domnul Chifu, referindu-se la situaţia creată în Europa prin reducerea livrărilor de energie de către gigantul rus "Gazprom".

Domnia sa menţionează că la ora actuală, la nivel european, există preocupări pe studii prospective pentru a vedea care este evoluţia securităţii energetice şi a aprovizionării în domeniu, până în anul 2035.

Consilierul prezidenţial susţine: "Orice proiect energetic major are nevoie de 20 de ani ca să producă primele rezultate. Pentru intervalul în cauză există un centru de cercetare la Londra, care analizează această dimensiune. Temele majore ale analizei sunt: relaţia dintre politic şi economic, întrucât există constrângeri politice date de criză sau diferite conflicte, dar şi condiţionări de natură enegetică; raportul dintre regional şi european - riscuri şi oportunităţi pentru statele de frontieră; tipurile de energie cu care ne vom aproviziona în 2035".

Iulian Chifu menţionează că nu vom face saltul la generaţia viitoare de resurse în 2035, astfel că, în orizontul de timp menţionat vor fi folosite tot hidrocarburile, energia electrică şi cea verde.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ce "securitate energetica" ... nu suntem in stare sa ne organizam si sa traim in buna vecinatate, astfel incit sa nu se puna problema energetica ! Noi ne avintam sa facem politicile razboinice ale altora (SUA) si ne punem rau cu cei de aproape (Rusia), de la care luam energie, relativ ieftin si cu livrarea pusa la punct, si ne mai dorim nu se stie ce "cioara de pe gard" ! A dat grandoarea-n noi!?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS