CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / AURORA NEGRUŢ, MINISTERUL ENERGIEI:"Evoluţia companiilor energetice pe bursă a fost una bună"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2015

"Evoluţia companiilor energetice pe bursă a fost una bună"

Deşi evoluţia companiilor energetice listate la bursă este una bună, piaţa de capital din ţara noastră nu este sigură, opinează Aurora Negruţ, director în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.

Doamna Negruţ a menţionat că, mai ales în prima parte a anului bursier, când au fost acordate dividende, pe piaţa de capital au avut loc fluctuaţii mari.

"Nuclearelectrica, Romgaz şi Electrica au suscitat interesul investitorilor de pe piaţa de capital românescă şi de pe cea internaţională, în unele cazuri înregistrându-se suprasubscrieri şi de cinci ori", a mai spus domnia sa.

Reprezentantul ministerului de resort a subliniat că, urmare a listării companiilor din domeniu, acţionarii minoritari au avut posibilitatea să propună persoane competente în conducere, unele societăţi obţinând creşteri în rezultatele financiare.

Aurora Negruţ a ţinut să menţioneze că listarea companiilor energetice pe bursă a avut ca obiective principale maximizarea veniturilor la buget, atragerea investitorilor în respectivele societăţi, acordarea posibilităţii investitorilor privaţi să participe la management, creşterea competitivităţii operaţionale, finanţarea prin piaţa de capital şi creşterea vizibilităţii societăţilor energetice pe bursă.

Activitatea companiilor de profil este afectată de evoluţia preţului electricităţii, susţine doamna Negruţ, apreciind că rezultatele unor societăţi precum Romgaz sunt influenţate de schimbările climatice.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro