CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / OVIDIU DEMETRESCU, HIDRO TARNIŢA:"Putem deveni furnizor regional de securitate energetică"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2015

"Putem deveni furnizor regional de securitate energetică"

Ţara noastră are şansa să devină un furnizor regional de securitate energetică, este de părere Ovidiu Demetrescu, directorul executiv al Hidro Tarniţa, care îndeamnă la realizarea de proiecte noi în domeniu.

Domnia sa afirmă: "Avem şansa să devenim, prin proiecte noi, un jucător şi un furnizor regional de securitate energetică, ceea ce va face din România un pol energetic important în Sud-Estul Europei, dar şi pentru partenerii noştri din NATO şi UE".

Domnia sa a adus în atenţie necesitatea finanţării investiţiilor din domeniul energetic, declarând: "Dacă stăm cu capitalul în bănci, acesta nu va crea valoare. El trebuie investit în zone care creează valoare".

Ovidiu Demetrescu consideră că, pentru sistemul nostru energetic, este nevoie de o viziune pe un orizont de timp mediu şi lung, de la cinci la 10-20 de ani, şi chiar mai mult, pentru că proiectele energetice nu se pot implementa "de pe o zi pe alta". Oficialul Hidro Tarniţa a precizat că ciclul lung de implementare a proiectelor duce, de asemenea, la un ciclu lung de finanţare.

În plus, spune domnia sa, sectorul pe care îl reprezintă necesită o viziune transpartinică, astfel încât să fie schimbată strategia sistemului energetic în funcţie de partidul aflat la guvernare.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

18 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8793
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8008
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0325
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7839
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.7882

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro