CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / VICTOR IONESCU ESTIMEAZĂ PENTRU ANII VIITORI:"Valoarea anuală a tranzacţiilor OPCOM va creşte cu 1-1,2 miliarde de euro"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Valoarea anuală a tranzacţiilor OPCOM va creşte cu 1-1,2 miliarde de euro"

Valoarea anuală a tranzacţiilor realizate de participanţii la piaţa energiei electrice administrate de OPCOM depăşeşte 2,5 miliarde de euro, cifră prevăzută pentru 2015, iar pentru anii viitori este estimată creşterea acestora cu 1-1,2 miliarde de euro, conform declaraţiilor domnului Victor Ionescu, director general al Operatorului Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale din România (OPCOM).

"Avem un proiect care împlineşte 15 ani de existenţă şi funcţionează bine (n.r. - OPCOM). Administrăm intenţiile de tranzacţionare a 1.784 de participanţi, prin opt pieţe, 12 produse şi 38 de instrumente", a declarat domnul Ionescu, adăugând că OPCOM a organizat anual peste 250.000 de sesiuni de tranzacţionare, cu o rată de succes de peste 75%, respectiv o rată de participare mai mare de 62%.

"Toate proiectele noastre încearcă integrarea pieţei româneşti de energie electrică în Europa. Încercăm, prin legislaţia aprobată în ultima perioadă de Comisia Europeană, să găsim soluţia necesară ca România să nu mai fie doar în regiunea a 8-a (Europa de Sud-Est), ci să rămânem în zona Centrală şi de Est, care să asigure o bună practică şi să vină în întâmpinarea intenţiilor de tranzacţionare ale participanţilor", a subliniat directorul OPCOM.

Domnul Ionescu a mai afirmat că are solicitări de la burse de energie importante din Europa care vor să devină acţionari ai OPCOM, dar diversificarea acţionariatului este un proiect care stagnează în momentul de faţă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS