CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / VICTOR IONESCU ESTIMEAZĂ PENTRU ANII VIITORI:"Valoarea anuală a tranzacţiilor OPCOM va creşte cu 1-1,2 miliarde de euro"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2015

"Valoarea anuală a tranzacţiilor OPCOM va creşte cu 1-1,2 miliarde de euro"

Valoarea anuală a tranzacţiilor realizate de participanţii la piaţa energiei electrice administrate de OPCOM depăşeşte 2,5 miliarde de euro, cifră prevăzută pentru 2015, iar pentru anii viitori este estimată creşterea acestora cu 1-1,2 miliarde de euro, conform declaraţiilor domnului Victor Ionescu, director general al Operatorului Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale din România (OPCOM).

"Avem un proiect care împlineşte 15 ani de existenţă şi funcţionează bine (n.r. - OPCOM). Administrăm intenţiile de tranzacţionare a 1.784 de participanţi, prin opt pieţe, 12 produse şi 38 de instrumente", a declarat domnul Ionescu, adăugând că OPCOM a organizat anual peste 250.000 de sesiuni de tranzacţionare, cu o rată de succes de peste 75%, respectiv o rată de participare mai mare de 62%.

"Toate proiectele noastre încearcă integrarea pieţei româneşti de energie electrică în Europa. Încercăm, prin legislaţia aprobată în ultima perioadă de Comisia Europeană, să găsim soluţia necesară ca România să nu mai fie doar în regiunea a 8-a (Europa de Sud-Est), ci să rămânem în zona Centrală şi de Est, care să asigure o bună practică şi să vină în întâmpinarea intenţiilor de tranzacţionare ale participanţilor", a subliniat directorul OPCOM.

Domnul Ionescu a mai afirmat că are solicitări de la burse de energie importante din Europa care vor să devină acţionari ai OPCOM, dar diversificarea acţionariatului este un proiect care stagnează în momentul de faţă.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro