CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / VICTOR IONESCU ESTIMEAZĂ PENTRU ANII VIITORI:"Valoarea anuală a tranzacţiilor OPCOM va creşte cu 1-1,2 miliarde de euro"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2015

"Valoarea anuală a tranzacţiilor OPCOM va creşte cu 1-1,2 miliarde de euro"

Valoarea anuală a tranzacţiilor realizate de participanţii la piaţa energiei electrice administrate de OPCOM depăşeşte 2,5 miliarde de euro, cifră prevăzută pentru 2015, iar pentru anii viitori este estimată creşterea acestora cu 1-1,2 miliarde de euro, conform declaraţiilor domnului Victor Ionescu, director general al Operatorului Pieţei de Energie Electrică şi de Gaze Naturale din România (OPCOM).

"Avem un proiect care împlineşte 15 ani de existenţă şi funcţionează bine (n.r. - OPCOM). Administrăm intenţiile de tranzacţionare a 1.784 de participanţi, prin opt pieţe, 12 produse şi 38 de instrumente", a declarat domnul Ionescu, adăugând că OPCOM a organizat anual peste 250.000 de sesiuni de tranzacţionare, cu o rată de succes de peste 75%, respectiv o rată de participare mai mare de 62%.

"Toate proiectele noastre încearcă integrarea pieţei româneşti de energie electrică în Europa. Încercăm, prin legislaţia aprobată în ultima perioadă de Comisia Europeană, să găsim soluţia necesară ca România să nu mai fie doar în regiunea a 8-a (Europa de Sud-Est), ci să rămânem în zona Centrală şi de Est, care să asigure o bună practică şi să vină în întâmpinarea intenţiilor de tranzacţionare ale participanţilor", a subliniat directorul OPCOM.

Domnul Ionescu a mai afirmat că are solicitări de la burse de energie importante din Europa care vor să devină acţionari ai OPCOM, dar diversificarea acţionariatului este un proiect care stagnează în momentul de faţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro