CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / VIOREL GAFIŢA, ROMELECTRO:"Când marii furnizori de energie strănută, antreprenorii fac febră"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 septembrie 2015

"Când marii furnizori de energie strănută, antreprenorii fac febră"

Situaţia antreprenorilor autohtoni din piaţa de energie este una foarte dificilă, aceştia reprezentând o resursă prost utilizată, este de părere Viorel Gafiţa, preşedintele Romelectro.

"În clipa în care marii furnizori de energie strănută, antreprenorii fac febră, răcesc sau dispar", a descris plastic domnia sa situaţia sectorului în care activează. Preşedintele Romelectro a subliniat: "Unii antreprenori au ajuns în situaţia să meargă în genunchi la bănci. Nu vă puteţi imagina în ce situaţie se află antreprenoriatul român. În momentul de faţă încercăm să menţinem contactul între vechea şi noua generaţie. Este nevoie de 10 ani pentru formarea unui specialist care să exprime un punct de vedere coerent şi profesionist în domeniu".

Potrivit lui Viorel Gafiţa, în cadrul Romelectro încă mai lucrează oameni în vârstă de peste 70 de ani şi există în derulare procesul pentru transferul de know-how către tineri.

Totodată, domnul Gafiţa susţine că are colaborări cu foarte mulţi antreprenori locali aflaţi în situaţii foarte grele: "Din păcate, de 35 de ani discutăm despre anumite proiecte pe care le menţionăm şi astăzi. Acest lucru nu înseamnă că nu avem viziune, ci că nu ştim să o aplicăm. Antreprenorii români sunt o resursă prost utilizată. Ar trebui să îi folosim corespunzător atât timp cât ei mai există. Noi lucrăm cu foarte mulţi antreprenori locali, iar 60% dintre ei sunt în insolvenţă sau în incapacitate de plată, ca un rezultat al scăderii volumelor şi al imprevizibilităţii în dezvoltarea proiectelor".

În plus, reprezentantul companiei consideră că domeniul energetic a pierdut foarte mulţi specialişti buni pentru că incertitudinea generală i-a determinat să aleagă alte opţiuni şi soluţii.

Preşedintele Romelectro a mai spus că foarte mulţi antreprenori români din domeniul energetic, care încă mai sunt "în viaţă", se gândesc să-şi consolideze cunoştinţele şi afacerile în străinătate, iar după aceea iau în calcul ideea să se întoarcă pe piaţa locală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

25 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9417
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6288
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8055
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7906
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.5001

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro