Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

CONFERINŢA ENERGIA ÎN PRIZĂ, EDIŢIA A III-A / VIOREL GAFIŢA, ROMELECTRO:"Când marii furnizori de energie strănută, antreprenorii fac febră"

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Când marii furnizori de energie strănută, antreprenorii fac febră"

Situaţia antreprenorilor autohtoni din piaţa de energie este una foarte dificilă, aceştia reprezentând o resursă prost utilizată, este de părere Viorel Gafiţa, preşedintele Romelectro.

"În clipa în care marii furnizori de energie strănută, antreprenorii fac febră, răcesc sau dispar", a descris plastic domnia sa situaţia sectorului în care activează. Preşedintele Romelectro a subliniat: "Unii antreprenori au ajuns în situaţia să meargă în genunchi la bănci. Nu vă puteţi imagina în ce situaţie se află antreprenoriatul român. În momentul de faţă încercăm să menţinem contactul între vechea şi noua generaţie. Este nevoie de 10 ani pentru formarea unui specialist care să exprime un punct de vedere coerent şi profesionist în domeniu".

Potrivit lui Viorel Gafiţa, în cadrul Romelectro încă mai lucrează oameni în vârstă de peste 70 de ani şi există în derulare procesul pentru transferul de know-how către tineri.

Totodată, domnul Gafiţa susţine că are colaborări cu foarte mulţi antreprenori locali aflaţi în situaţii foarte grele: "Din păcate, de 35 de ani discutăm despre anumite proiecte pe care le menţionăm şi astăzi. Acest lucru nu înseamnă că nu avem viziune, ci că nu ştim să o aplicăm. Antreprenorii români sunt o resursă prost utilizată. Ar trebui să îi folosim corespunzător atât timp cât ei mai există. Noi lucrăm cu foarte mulţi antreprenori locali, iar 60% dintre ei sunt în insolvenţă sau în incapacitate de plată, ca un rezultat al scăderii volumelor şi al imprevizibilităţii în dezvoltarea proiectelor".

În plus, reprezentantul companiei consideră că domeniul energetic a pierdut foarte mulţi specialişti buni pentru că incertitudinea generală i-a determinat să aleagă alte opţiuni şi soluţii.

Preşedintele Romelectro a mai spus că foarte mulţi antreprenori români din domeniul energetic, care încă mai sunt "în viaţă", se gândesc să-şi consolideze cunoştinţele şi afacerile în străinătate, iar după aceea iau în calcul ideea să se întoarcă pe piaţa locală.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS