Abonament gratuit

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / RAMONA IVAN, CEC BANK:"Nu este indicat ca antreprenorii să acceseze grantul maxim pentru care sunt eligibili"

R.R.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Nu este indicat ca antreprenorii să acceseze grantul maxim pentru care sunt eligibili"

Antreprenorii care vor să acceseze credite cu finanţare din fonduri europene ar trebui să evite să ia valoarea maximă a grantului pentru care sunt eligibili, a afirmat Ramona Ivan, directorul Direcţiei Relaţii Externe şi Finanţări Structurale din cadrul CEC Bank, adăugând: "Este bine ca proiectele să fie dimensionate pentru afacerile respective".

Domnia sa este de părere că antreprenorii trebuie să gândească foarte bine o strategie de dezvoltare a companiilor lor, care să îi ajute să-şi crească afacerea.

Ramona Ivan a subliniat: "Ei trebuie să cunoască regulile jocului şi să le respecte 100%. De asemenea, este bine ca proiectul să fie gândit şi dirijat de antreprenor, sprijinit de consultanţi financiari şi de instituţiile bancare".

În ceea ce priveşte departajarea proiectelor care primesc finanţare de la bănci de cele care nu beneficiază de acest lucru, reprezentantul CEC Bank a spus că important pentru o bancă este gradul în care îşi poate recupera împrumutul dat antreprenorului respectiv.

Doamna Ivan a explicat: "Atunci când eu, ca bancă, împrumut o companie, un antreprenor, cu nişte bani, prima dată analizez posibilitatea ca acei bani să îmi fie rambursaţi, mă uit dacă acei bani mi se vor întoarce înapoi, prin prisma modului în care este construită afacerea. În caz contrar, nu încep să construiesc nimic alături de antreprenorul respectiv. Dacă mă asigur că afacerea este gândită, structurată astfel încât să mi se întoarcă banii înapoi, restul (aspecte care ţin de modul de accesare a finanţării, de cel de calcul şi rambursare a dobânzii ş.a.m.d.) se construieşte de către antreprenor alături de bancă".

Totodată, reprezentantul CEC Bank a menţionat că proiectele de infrastructură sunt foarte importante în succesul unei afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie