CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / RAMONA IVAN, CEC BANK:"Nu este indicat ca antreprenorii să acceseze grantul maxim pentru care sunt eligibili"

R.R.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 2 noiembrie 2018

"Nu este indicat ca antreprenorii să acceseze grantul maxim pentru care sunt eligibili"

Antreprenorii care vor să acceseze credite cu finanţare din fonduri europene ar trebui să evite să ia valoarea maximă a grantului pentru care sunt eligibili, a afirmat Ramona Ivan, directorul Direcţiei Relaţii Externe şi Finanţări Structurale din cadrul CEC Bank, adăugând: "Este bine ca proiectele să fie dimensionate pentru afacerile respective".

Domnia sa este de părere că antreprenorii trebuie să gândească foarte bine o strategie de dezvoltare a companiilor lor, care să îi ajute să-şi crească afacerea.

Ramona Ivan a subliniat: "Ei trebuie să cunoască regulile jocului şi să le respecte 100%. De asemenea, este bine ca proiectul să fie gândit şi dirijat de antreprenor, sprijinit de consultanţi financiari şi de instituţiile bancare".

În ceea ce priveşte departajarea proiectelor care primesc finanţare de la bănci de cele care nu beneficiază de acest lucru, reprezentantul CEC Bank a spus că important pentru o bancă este gradul în care îşi poate recupera împrumutul dat antreprenorului respectiv.

Doamna Ivan a explicat: "Atunci când eu, ca bancă, împrumut o companie, un antreprenor, cu nişte bani, prima dată analizez posibilitatea ca acei bani să îmi fie rambursaţi, mă uit dacă acei bani mi se vor întoarce înapoi, prin prisma modului în care este construită afacerea. În caz contrar, nu încep să construiesc nimic alături de antreprenorul respectiv. Dacă mă asigur că afacerea este gândită, structurată astfel încât să mi se întoarcă banii înapoi, restul (aspecte care ţin de modul de accesare a finanţării, de cel de calcul şi rambursare a dobânzii ş.a.m.d.) se construieşte de către antreprenor alături de bancă".

Totodată, reprezentantul CEC Bank a menţionat că proiectele de infrastructură sunt foarte importante în succesul unei afaceri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro