CONFERINŢA NAŢIONALĂ CYBERSECURITY / RĂZVAN BOLOGA, ASE:"Dorim să şcolim specialişti, nu utilizatori"

A.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

"Dorim să şcolim specialişti, nu utilizatori"

Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE este una din primele instituţii care a înfiinţat, la nivel european, un program de masterat în domeniul securităţii cibernetce, a spus, ieri, Conf. Univ. Dr. Răzvan Bologa, de la Departamentul de Informatică Economică şi Cibernetică, Academia de Studii Economice, Director Masterat SIMPRE.

Domnia sa a precizat că pregăteşte un program "Cybereducation", pentru formarea unei coaliţii de universităţi în România pentru implementarea educaţiei cibernetice în mediul academic.

Domnia sa a spus: "Este un program pe care îl pregătim de un an şi jumătate. Se pare că fondurile vor deveni disponibile în iulie, în speranţa că nu se va întâmpla Brexitul. Ideea de bază este să dezvoltăm o curiculă orientată pe securitate cibernetică, să şcolim un grup de profesori în fiecare universitate".

Potrivit domniei sale, securitatea cibernetică necesită în primul rând oameni: "Avem foarte multă tehnologie la nivel mondial, însă există un deficit de personal de câteva sute de mii de specialişti. Multe din companiile care activează în acest domeniu nu se vor confrunta cu o lipsă de tehnologie, ci cu o lipsă de oameni".

Dorim să şcolim specialişti, nu utilizatori, a mai spus domnul Bologa.

Potrivit domniei sale, în momentul de faţă, nu există în lume o curiculă pentru specializare în securitatea cibernetică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS