CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/DEPUTATUL VARUJAN PAMBUCCIAN: "Bitcoin este o ficţiune"

E.O., A.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 iunie 2017

"Bitcoin este o ficţiune"

Moneda digitală Bitcoin, precum majoritatea lucrurilor importante pentru noi, este o ficţiune, apreciază Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, din Camera Deputaţilor.

Domnia sa a spus: "Dacă unei maimuţe i-ar propune cineva să-i dea bani în schimbul unei banane, ea nu ar accepta. Banii sunt o ficţiune în care credem. Bitcoin nu are nimic în plus sau în minus faţă de ce avem deja. Toate nenorocirile din punct de vedere economic din asta provin. (...) Singura monedă în care aş avea încredere pe bune ar fi una legată de un activ limitat".

Bitcoin o să fie următoarea monedă majoră a lumii, a concluzionat domnul Pambuccian.

Conform specialiştilor prezenţi la eveniment, cryptomoneda Bitcoin creşte spectaculos pentru că este foarte utilizată pe piaţa neagră, tranzacţiile fiind greu de urmărit.

Pambuccian: "Cu ajutorul frigiderului sau a maşinii de spălat este posibilă pornirea unor atacuri cibernetice care să blocheze un întreg continent"

Frigiderul, maşina de spălat şi orice alt aparat care poate fi legat la internet este posibil să fie utilizate pentru pornirea unor atacuri cibernetice care să blocheze un întreg continent, a spus Varujan Pambuccian, membru în Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Domnia sa subliniază faptul că "reţeta este simplă şi se găseşte pe youtube". Un termostat se poate hackui foarte uşor, evidenţiază domnul Pambuccian.

Deputatul a explicat: "Trăim într-o lume foarte democratizată, totul s-a democratizat. Pe internet există reţete de cum se poate hackui orice este legat la net. Internetul a crescut foarte mult. Se aşteaptă ca la sfârşitul acestui deceniu să se ajungă la 50 de miliarde de obiecte cu acces la internet, care să poată comunica între ele. Marea majoritate nu sunt securizate deloc, ca să fie ieftine. Termostatele ar fi mult mai scumpe dacă ar fi securizate".

Pot fi hackuite şi magazine, completează domnia sa, menţionând că, dacă nu sunt foarte bine securizate, atunci se poate intra în reţelele de inteligenţă artificială.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Bitcoin este o moneda la fel de fictiva precum dolarul.

  1. asa cum a crescut tot asa va scadea functie de cei doi factori fundamentali: lacomia si teama

   E un băiat care deține bună parte din masa monetară a lumii în care visează pambuccian. Când vorbește de piața neagră aproape că te duce gândul la libertate, când de fapt acolo te împinge sistemul doar ca să te prindă. :)

   Fictivă, "nefictivă", speculatorii sunt acum panicați. Au si de ce: "Moneda virtuală (Bitcoin - n.n) a scăzut în ultima săptămână cu 18,5%, la 2.317 dolari pe unitate, şi este pe cale să marcheze cel mai amplu declin după 16 ianuarie 2015, potrivit WSJ Market Data Group, informează News.ro.

   Mai mult, bitcoin s-a depreciat joi cu 15%, cea mai mare scădere consemnat într-o singură zi după 14 ianuarie 2015." 

   Asta pentru că marea tehnologie poate fi hackuită. Nu doar că n-are nicio valoare în spate decât alți tembeli care dau bani pe ea, poți rămâne fără monede instantaneu.

   Sigur, e greu, afară plouă și e complexe, adică se fură și se valorifică instantaneu, motiv perfect pentru viitoare prăbușir. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9692
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5468
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1433
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9059
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.6045

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb