CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE CYBERSECURITY/TEODOR CIMPOEŞU, DELOITTE: "Urmează agresiuni cibernetice pentru România"

M.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 iunie 2017

"Urmează agresiuni cibernetice pentru România"

Ţara noastră este într-o zonă cu risc mare de atacuri cibernetice extrem de sofisticate. Sunt campanii care vizează anumite industrii, din partea unor actori care au cu totul altă putere, în lumea virtuală, faţă de cea reală.

Declaraţiile îi aparţin lui Teodor Cimpoeşu, senior manager al Deloitte Cyber Risk Advisory şi au fost făcute ieri, în cadrul Conferinţei Naţionale de Cybersecurity, organizate de ziarul Bursa.

Tema de securitate cibernetică vizează două planuri: cea de criminalitate organizată şi cea a ameninţărilor dinspre state. Citând o conferinţă recentă pe teme de resort, expertul a citat pierderi masive ale actorilor statali, în cazul atacurilor cibernetice: SUA pierde anual 1% din PIB, Germania 1,5%, iar Olanda 2% din astfel de atacuri. Conform prezentării, armele cibernetice avansate, spre deosebire de cele convenţionale, din lumea reală, ca rachetele spre exemplu, pot fi refolosite. Asta impune o apărare similară cu lumea reală, dar în continuă dezvoltare, prin obţinerea de informaţii cu privire la potenţiale riscuri.

"Sunt două tipuri de informaţie: acţionabilă şi procesabilă - informaţii sau intelligence despre grupuri care vizează sectoare din economie sau chiar statul - aici se poate îmbunătăţi apărarea coerentă."

Speakerul a declarat că forul responsabil pentru securitatea cibernetică este Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT), dar că organizaţia are resurse limitate. Companiile private trebuie să vină în întâmpinarea provocărilor moderne, în special în ceea ce priveşte protecţia datelor.

"Regulamentul european de protecţie a datelor personale va schimba semnificativ felul în care percepem securitatea cibernetică," a declarat Cimpoeşu, care a caracterizat noua legislaţie europeană ca fiind de bun simţ. Speakerul s-a referit la o serie de măsuri, în domeniul datelor personale, care urmează să intre in vigoare în mai 2018 şi la care toate firmele din Uniunea Europeană trebuie să se adere, în mod obligatoriu. "Toate companiile care procesează date cu caracter personal trebuie să-şi pună la punct rezilienţa cibernetică, capacitatea de a rezista la atacuri, dar şi de a reacţiona rapid", a mai arătat expertul, care a avertizat că, în domeniul privat românesc, "stăm prost" la capitolul cybersecurity.

Conform expertului, companii mari româneşti şi multinaţionale au un acces foarte mare la date cu caracter personal, dar nu au pregătirea sau resursele interne să le protejeze.

"La nivel naţional, fiecare domeniu are o zonă de competenţă şi se justifică un parteneriat sectorial pe zona de cybersecurity", a mai declarat Cimpoeşu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb