CONFERINŢA "PIAŢA FINANCIAR-BANCARĂ" Felix Daniliuc, BRD: "Tot ce facem în industria bancară are implicaţii social-economice"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 mai

Felix Daniliuc, BRD: "Tot ce facem în industria bancară are implicaţii social-economice"

"Încercăm să facem IMM-urile să înţeleagă tendinţele, să conştientizeze provocările pe care le au" "Suntem angajaţi în a duce sistemul bancar de la rolul de finanţator la nivelul următor, care înseamnă perspectivă pentru clienţi"

Industria bancară are un obiectiv în egală măsură pragmatic dar şi cu implicaţii social-economice, ceea ce înseamnă creşterea afacerilor companiilor clienţilor băncilor, a afirmat Felix Daniliuc, Directorul executiv al Departamentului IMM, din cadrul BRD Groupe Societe Generale.

Domnia sa a afirmat: "Încercăm printr-un program mai amplu de interacţiune cu clienţii noştri din zona IMM să le aducem în atenţie discrepanţa între ceea ce fac şi ceea ce ar trebui să facă. Suntem într-un punct, apropo şi de schimbările climatice, în care trebuie să acceptăm că trebuie să facem lucrurile într-o anumită direcţie. Şi trebuie să ajutăm clienţii să conştientizeze această discrepanţă între ceea ce fac şi ceea ce trebuie să facă. Am înfiinţat un program care se numeşte DISTRICT BRD pentru IMM, cu nişte indicatori cheie de performanţă foarte clari, cu mesaje bazate pe o abordare de tip bancă-partener, ceea ce înseamnă că trebuie să reprezinţi o bancă care oferă mai mult decât servicii şi produse bancare. Trebuie să te poziţionezi ca partener care într-adevăr contribui la creşterea companiilor. În esenţă, tot ce facem noi în industria bancară are un obiectiv în egală măsură pragmatic dar şi cu implicaţii social-economice, respectiv de a creşte afacerile companiilor clienţilor noştri. Aceasta este misiunea noastră. Or, acest lucru implică foarte multă responsabilitate, pentru că finanţarea, dacă nu ştii cum să o acorzi, din vitamină pentru creşterea afacerii devine o otravă".

Felix Daniliuc a adăugat: "La BRD încercăm să facem IMM-urile să înţeleagă tendinţele, să conştientizeze provocările pe care le au. Noi vedem lucrurile dintr-o perspectivă macro. Dar la nivelul unui IMM, lucrurile se reduc la ceea ce înseamnă luna viitoare. Multe IMM-uri sunt afaceri de familie, care trebuie să supravieţuiască sau să asigure un anumit nivel de trai şi nivel salarial pentru cei care conduc şi lucrează în firma respectivă. În plus, fac parte dintr-un ecosistem cu furnizori, clienţi, care de asemenea multiplică practic acest exerciţiu. Şi nu au timp să înţeleagă ceea ce se întâmplă în jurul lor. Noi în cadrul băncii vorbim despre finanţări albastre, de sustenabilitate, de Acordul de la Paris. Trebuie să facem IMM-urile să conştientizeze aceste lucruri. Suntem angajaţi şi implicaţi în a duce sistemul bancar de la rolul de finanţator la nivelul următor, care înseamnă perspectivă pentru clienţi. Este etapa următoare, care înseamnă o afacere mai solidă, mai sănătoasă şi prin care într-adevăr să putem prelua toate programele gândite de guvernanţi şi să le transpunem la firul ierbii".

Conform reprezentantului băncii, prin programul DISTRICT BRD pentru IMM, instituţia nu doar întreabă clienţii de nevoile pe care le au ci le prezintă soluţiile care i-ar putea ajuta. "Business-ul înseamnă mai mult decât aspectele comerciale. Vorbim de teme actuale, de resurse umane, de viziuni strategice (...). Încercăm să facem o strategie care să fie şi implementabilă. Cum se aplică strategia şi cum se finalizează, care sunt indicatorii de performanţă cheie, etc. Toate aceste lucruri le adresăm prin acest program de dezvoltare antreprenorială, DISTRICT BRD pentru IMM", a punctat Felix Daniliuc.

Potrivit reprezentantului BRD, programul a fost început în februarie şi este apreciat de companii. "Ne dăm seama de nevoia de a face cât mai mult în această direcţie. Dacă ne referim numai la firmele cu capitaluri negative, dacă schimbăm mentalitatea cu numai 5%, cu 3% acolo, impactul în economie este cu totul altul".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Are are....

    Mai scoate si GOVul restrictia la "Executari" ca sa putem cobora si noi inflatia?! 

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb