CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / REMUS VULPESCU, DIRECTOR VULCAN SA ŞI MEMBRU OPPC:"Nu există o viziune unitară privind dezvoltarea pieţei noastre de capital"

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 octombrie 2015

"Nu există o viziune unitară privind dezvoltarea pieţei noastre de capital"


"Actorii pieţei noastre de capital nu prezintă o viziune comună asupra dezvoltării", a declarat Remus Vulpescu, directorul general al Vulcan SA şi membru al Organizaţiei Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC). Domnia sa a subliniat: "Dezbaterile publice asupra pieţei de capital se opresc, de multe ori, la nivelul unor chestiuni tehnice şi operaţionale, care sunt importante. Dar nu am auzit încă dacă suntem la distanţa de un kilometru sau de un an-lumină de ţinta de a avea o piaţă de capital dezvoltată".

Un sistem economic nu poate funcţiona fără piaţă financiară, iar o piaţă financiară nu este completă fără o piaţă de capital funcţională, în opinia domnului Vulpescu, care adaugă că ASF şi alte instituţii publice pot cel mult să asigure un cadru legislativ şi concurenţial corect, însă nu pot prelua rolul emitenţilor, brokerilor, consultanţilor sau al Bursei în dezvoltarea pieţei de capital.

"Un singur act normativ sau un singur stakeholder nu poate asigura dezvoltarea bursei", a mai spus Remus Vulpescu, subliniind că este nevoie de o strategie de dezvoltare a pieţei asumată de toate părţile interesate, astfel încât piaţa de capital să asigure economiei reale alternative de finanţare faţă de piaţa bancară.

"Pragul de deţinere la SIF-uri (care au un rol cheie ca investitori şi emitenţi), facilitarea accesului investitorilor şi emitenţilor la piaţă, legea fondurilor de investiţii alternative sunt probleme care ţin de strategia de dezvoltare", a completat domnia sa, adăugând că tot de strategie ţine şi stabilirea unor obiective de performanţă în administrarea BVB, precum şi modul în care conducerea executivă a BVB a arătat - sau nu - un leadership corespunzător cu aşteptările acţionarilor şi ale membrilor Consiliului de Administraţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. OPSPI? Oltchim? Numai lucruri bune o facut omul asta pentru natiune!! Se listeaza APDF, APDM, CN, Aeroporturile si alte nimicuri sau a fost decat o butaforie ca sa mai iei niste bani fara numar? Te-as injura si blestema si pe tine vreo 2 zile la rand. Da' imi sterge BURSA "urarile" :)

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro