ZIARUL BURSA

21 octombrie 2015
Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu, urmăriţi penal în dosarul Mineriadei

Ion Iliescu şi Virgil Măgureanu, urmăriţi penal în dosarul Mineriadei

Ioana DogaruMiscellanea / 21 octombrie 2015

Actualizare 14:10 Fostul ministru Stănculescu are calitatea de suspect în dosarul "Mineriada"

Fostul ministru al Apărării Victor Stănculescu s-a prezentat miercuri la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect în dosarul "Mineriada", informează televiziunile de ştiri.

Actualizare 11:47 Virgil Măgureanu: "Nu este atribuţia mea să reconstitui adevărul".

Actualizare 11:10

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost chemat în această dimineaţă la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă că are calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii în dosarul "Mineriada".

Actualizare 10:58 Marian Munteanu: "Cred că ăsta e doar începutul"

link: Citeşte un interviu acordat ziarului BURSA de domnul Marian Munteanu, liderul demonstraţiei studenţeşti din Piaţa Universităţii din 1990

"Bursa de Valori este tinerică şi subţirică, dar şi arogantă şi vanitoasă"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / SEBASTIAN VLĂDESCU, ROMCAB:"Bursa de Valori este tinerică şi subţirică, dar şi arogantă şi vanitoasă"

EMILIA OLESCUPiaţa de Capital / 21 octombrie 2015

Bursa de Valori Bucureşti este "foarte feminină" - "tinerică şi subţirică", dar şi "arogantă şi vanitoasă", este de părere Sebastian Vlădescu, fost ministru de finanţe şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la Romcab.

Printre altele, domnia sa a precizat, ieri, în cadrul Conferinţei "Viitorul Pieţei de Capital româneşti", organizată de ziarul BURSA, că piaţa de capital este văzută de unii investitori ca o "şerpărie veninoasă".

Comisia juridică are termen până vineri pentru raportul privind cererea de arestare a Elenei Udrea

Comisia juridică are termen până vineri pentru raportul privind cererea de arestare a Elenei Udrea

A.S.Anticorupţie / 21 octombrie 2015

Actualizare 14:42 Nica: "Dosarul Elenei Udrea a fost pus la dispoziţie pentru consultare"

Şedinţa Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor în care se vor analiza cererile privind încuviinţarea urmăririi penale şi a reţinerii şi arestării preventive în cazul Elenei Udrea va avea loc vineri, la ora 11,30, iar dosarul a fost pus la dispoziţie pentru consultare, a anunţat, astăzi, vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica.

Actualizare 13:26 PNL va vota pentru încuviinţarea cercetării Elenei Udrea

Actualizare 09:42 Deputaţii decid astăzi dacă Elena Udrea merge în arest

"Dezvoltarea pieţei de capital, împiedicată de abuzul de putere al directorului general BVB"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR:"Dezvoltarea pieţei de capital, împiedicată de abuzul de putere al directorului general BVB"

PETRE BARACPiaţa de Capital / 21 octombrie 2015

Una dintre piedicile în dezvoltarea pieţei de capital româneşti este abuzul de putere al directorului general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat, ieri, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, cu referire la modul în care Ludwik Sobolewski tratează listările companiilor pe ATS-ul BVB, respectiv pe piaţa AeRO.

"Viitorul bursei noastre de valori este în piaţa unică europeană de capital"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / MIRCEA URSACHE, ASF:"Viitorul bursei noastre de valori este în piaţa unică europeană de capital"

ALINA TOMA VEREHAPiaţa de Capital / 21 octombrie 2015

Despre viitorul pieţei noastre de capital este cel mai uşor de vorbit, consideră Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). "Este clar că viitorul bursei de valori este în cadrul uniunii pieţelor de capital europene, proiect care trebuie implementat din 2019 la nivelul întregii Uniuni Europene".

"Să identificăm cele mai potrivite forme normative pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / IULIAN STAN, SIF TRANSILVANIA, DESPRE LEGEA 151/2014:"Să identificăm cele mai potrivite forme normative pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor"

A.V.Piaţa de Capital / 21 octombrie 2015

La încheierea aplicării Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Rasdaq sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate, nu ar fi lipsit de interes să se centralizeze toate disfuncţionalităţile şi problemele înregistrate privind nerespectarea unor prevederi ale acesteia, privind procedurile de transfer al emitenţilor de pe Rasdaq pe un alt sistem de tranzacţionare şi cele privind nefinalizarea unor procese de retragere a acţionarilor până la încetarea de drept a activităţii pieţei Rasdaq, este de părere domnul Iulian Stan, vicepreşedinte executiv - director general adjunct al SIF Transilvania.

"Nu există o viziune unitară privind dezvoltarea pieţei noastre de capital"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / REMUS VULPESCU, DIRECTOR VULCAN SA ŞI MEMBRU OPPC:"Nu există o viziune unitară privind dezvoltarea pieţei noastre de capital"

ALINA TOMAPiaţa de Capital / 21 octombrie 2015

"Actorii pieţei noastre de capital nu prezintă o viziune comună asupra dezvoltării", a declarat Remus Vulpescu, directorul general al Vulcan SA şi membru al Organizaţiei Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC). Domnia sa a subliniat: "Dezbaterile publice asupra pieţei de capital se opresc, de multe ori, la nivelul unor chestiuni tehnice şi operaţionale, care sunt importante. Dar nu am auzit încă dacă suntem la distanţa de un kilometru sau de un an-lumină de ţinta de a avea o piaţă de capital dezvoltată".

"ONRC, ASF şi ANEVAR nu s-au corelat în evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / ADRIAN VASCU, ANEVAR:"ONRC, ASF şi ANEVAR nu s-au corelat în evaluarea companiilor delistate de pe Rasdaq"

EMILIA OLESCUPiaţa de Capital / 21 octombrie 2015

Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Autoritatea Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) nu şi-au corelat atribuţiile pe care le-au avut în procesul de evaluare a companiilor care se delistează de pe Rasdaq, potrivit lui Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR.

"BVB este într-o stare de leşin"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / AVOCATUL GHEORGHE PIPEREA:"BVB este într-o stare de leşin"

A.T.Piaţa de Capital / 21 octombrie 2015

Uniunea Europeană doreşte să creeze o piaţă unică de capital, ceea ce este o veste bună pentru România, dar proastă pentru Bursa de Valori Bucureşti (BVB), întrucât va avea o problemă în a convinge emitenţi precum SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP) să rămână la Bucureşti şi să nu se ducă la Londra, Varşovia sau alte burse europene mult mai dezvoltate, a declarat Gheorghe Piperea, profesor universitar doctor, avocat în cadrul "Piperea şi Asociaţii".

"Lichiditatea scăzută a BVB derivă şi din comisioanele mari de tranzacţionare"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / ALIN DUHNEA, CITIBANK ROMÂNIA:"Lichiditatea scăzută a BVB derivă şi din comisioanele mari de tranzacţionare"

P.B.Piaţa de Capital / 21 octombrie 2015

Piaţa locală de capital este într-o competiţie directă cu pieţele din Europa Centrală şi de Est, iar când vorbim despre lichiditatea scăzută de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ar trebui să ne uităm şi la comisioanele mari de tranzacţionare, consideră Alin Duhnea, senior manager de clienţi şi produse custodie în cadrul Citibank România.

"Piaţa de capital are nevoie de un fenomen rar, cu un impact major"

CONFERINŢA "VIITORUL PIEŢEI DE CAPITAL ROMÂNEŞTI - EDIŢIA A IV-A / CRISTIAN DUŢESCU, OPPC:"Piaţa de capital are nevoie de un fenomen rar, cu un impact major"

V.R.Piaţa de Capital / 21 octombrie 2015

Piaţa de capital are nevoie de stimulente fiscale pentru dezvoltare şi pentru dobândirea încrederii investitorilor, consideră avocatul Cristian Duţescu, preşedintele Organizaţiei Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC), care afirmă că entitatea pe care o reprezintă a propus, în acest sens, revenirea la impozitarea redusă pentru deţinerile mai mari de un an de zile şi, eventual, acordarea de stimulente pentru profitul reinvestit pe bursă.

Ediţia din 21.10.2015
Ediţia din 04.06.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle

"Credit Agricole", amendată în SUA?

Internaţional / 21 octombrie 2015

Grupul bancar francez "Credit Agricole" a acceptat să plătească autorităţilor SUA 787 milioane de dolari pentru închiderea investigaţiilor privind încălcarea unor sancţiuni aplicate Iranului, Sudanului şi altor state, au declarat, pentru...

MOL renunţă la preluarea "Slovenske Elektrarne"

Internaţional / 21 octombrie 2015

Compania petrolieră maghiară MOL Nyrt. renunţă la preluarea unei participaţii de 66% la compania slovacă de electricitate "Slovenske Elektrarne" de la grupul italian "Enel" SpA, a declarat, ieri, directorul operaţional al MOL,...

Oamenii de afaceri solicită dezbaterea bugetului

Oamenii de afaceri solicită dezbaterea bugetului

C.P.Companii / 21 octombrie 2015

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România a solicitat punerea în discuţie publică, cât mai rapid, a viitorului Buget al României pentu anul 2016, în condiţiile în care Codul Fiscal, aprobat de Parlament şi promulgat de Preşedinte, oferă baza...

MACRO NEWSLETTER 21 octombrie 2015

MACRO NEWSLETTER 21 octombrie 2015

Internaţional / 21 octombrie 2015

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat declinul anual în septembrie 2015, până la 2,1%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un declin de 0,5% în luna anterioară.

Spoliere de ţară

Spoliere de ţară

IULIAN MAREŞ Politică / 21 octombrie 2015

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit ieri cu delegaţia FMI, pe agenda convorbirilor aflându-se, potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, trei subiecte: proiecţia bugetului de stat pentru anul 2016, posibilitatea începerii unui nou...

Cătălin, viclean copil de casă

Cornel CodiţăEditorial / 21 octombrie 2015

Cornel Codiţă

"Ce împle cupele cu vin, mesenilor la masă..." spune Eminescu, fără să ştie că pune lumina geniului său şi asupra parvenirii în politică, nu doar în viaţa tulbure a simţămintelor.

REVISTA PRESEI 21.10.2015

Willy HomnerRevista Presei / 21 octombrie 2015

ADEVARUL 

SUA atacă Germania în trei scandaluri economice cu miză geopolitică

Germania se află în centrul a trei investigaţii deschise de Statele Unite ale Americii, Berlinul având de răspuns, pe lângă scandalul Volkswagen, suspiciunilor...

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii