Construcţia grupului energetic de la Rovinari va demara în prima parte a anului viitor

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 septembrie 2015

Construcţia grupului energetic de la Rovinari va demara în prima parte a anului viitor

Complexul Energetic Oltenia, în parteneriat cu China Huadian Engineering vor demara în prima parte a anului viitor construcţia grupului energetic de 600 MW de la Rovinari, investiţie de 847 milioane de euro.

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat: "Construcţia va începe în prima parte a anului viitor şi va dura minimum trei ani. Acum se negociază diverse amănunte, precum preţul apei de răcire, care va fi asigurată de complex, preţul cărbunelui, facilităţile pe care noi le vom pune la dispoziţie. Vom face o companie de proiect, iar participarea Complexului Energetic Oltenia va fi de 10%, însă putem merge până la 49%, în funcţie de capacităţile financiare".

Complexul Energetic Oltenia vrea să înscrie, până la sfârşitul anului, compania de proiect la Registrul Comerţului, iar aceasta să se ocupe apoi de procurarea autorizaţiilor necesare construcţiei.

Guvernul a aprobat la începutul lunii septembrie un memorandum privind construirea unui grup de 600 MW la Rovinari cu investitorii chinezi.

Noua termocentrală va funcţiona pe bază de lignit şi va fi construită pe amplasamentul a două blocuri energetice ale termocentralei Rovinari, în prezent dezafectate. Proiectul va fi derulat de o firmă mixtă, în care investitorul străin va deţine majoritatea acţiunilor. Construcţia termocentralei va dura între trei şi trei ani şi jumătate. Unitatea va fi echipată cu tehnologie modernă, astfel că preţul la care va produce electricitatea va fi printre cele mai mici dintre toate termocentralele din România.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax: "Vestea cea bună legată de investiţii vine de la Rovinari, unde s-a dat săptămâna trecută decizia pentru înfiinţarea companiei care va implementa o investiţie de 800 milioane euro, cea mai mare de după revoluţie (a unei companii de stat, n.r.), tot cu o companie chineză, care este înscrisă şi în cursa pentru Tarniţa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9692
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5468
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1433
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9059
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.6045

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb