Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Continental relocă o parte a producţiei

Ziarul BURSA #Internaţional /

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, a anunţat ieri că ia în considerare relocarea unei părţi a producţiei sale din cauza conflictului comercial dintre în China şi SUA, transmite Reuters. Directorul financiar Wolf­gang Schaefer a afirmat pentru Reuters că firma este bine poziţionată, dar a adăugat că "problemele legate de tarifele vamale îi determină din ce în ce mai mult pe clienţii noştri să-şi revizuiască locul în care îşi exercită activitatea. Ca rezultat, vom face şi noi la fel". Întrebat despre potenţiale concedieri, oficialul Continental a refuzat să comenteze şi a precizat că discuţiile sunt în derulare, potrivit Agerpres.

Tot ieri, Continental a anunţat reduceri semnificative de costuri, după ce în trimestrul doi din 2019, profitul său net a scăzut cu 41%, din cauza cererii mai mici pentru vehicule în China şi a investiţiilor masive pentru maşini elec­trice şi auto­nome.

"Răspundem la declinul pieţei prin asigurarea unei discipline riguroase a costurilor şi îmbunătăţirea competitivităţii", a afirmat directorul general al firmei germane, Elmar Degenhart. Acesta a atras atenţia asupra "provocărilor semnificative" cu care se confruntă pieţele auto din Europa, America de Nord şi China.

În trimestrul doi din 2019, profitul net a scăzut la 485 milioane de euro (543 milioane de dolari), în timp ce veniturile au înregistrat un declin de 1%, la 11,26 miliarde de euro.

Problemele din industria auto afectează şi rivalele Continental - ZF Friedrichshafen şi Bosch -, care au emis deja avertizări de profit.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS