ZIARUL BURSA

08 august 2019
Tensiunile comerciale aduc spectrul recesiunii asupra economiei globale

Tensiunile comerciale aduc spectrul recesiunii asupra economiei globale

Mihai GongoroiInternaţional / 08 august 2019

Amplificarea războiului comercial dintre primele două superputeri ale lumii, prin impunerea de către Statele Unite de noi taxe vamale pe importurile din China si ameninţarea cu represalii a Beijing-ului, are potenţialul să împingă economia mondială în recesiune, arată o analiză Bloomberg, care comentează că "investitorii" cer politicienilor şi bancherilor centrali să ia măsuri pentru a schimba cursul evenimentelor.

Industria României îşi primeşte impulsurile din Germania

Industria României îşi primeşte impulsurile din Germania

Călin RecheaMacroeconomie / 08 august 2019

Călin Rechea

Industria Germaniei a înregistrat cea mai mare scădere anuală din ultima decadă în iunie 2019, de 5,2%, după un declin de 4,4% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,5%. Declinul anual al industriei prelucrătoare s-a accelerat şi mai mult, până la 6,1%, de la 4,9% în luna anterioară, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,8%.

Doina Dascălu

Doina Dascălu, primul nume vehiculat pentru şefia ASF

George MarinescuPiaţa de Capital / 08 august 2019

Funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară va rămâne vacantă în luna octombrie. Actualul şef al ASF, Leonardo Badea îşi va începe mandatul de viceguvernator al Băncii Naţionale a României, funcţie în care a fost ales de către camerele reunite ale Parlamentului în 3 iulie 2019.

BRK Financial Group este Market Maker al Emitentului pentru Aages

PREMIERĂ PENTRU PIAŢA NOASTRĂ DE CAPITAL BRK Financial Group este Market Maker al Emitentului pentru Aages

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 08 august 2019

Adrian Tănase, BVB: "Este pentru prima dată când un intermediar semnează un contract direct cu un emitent pentru susţinerea lichidităţii"  

Gabor Molnar, Aages: "Obiectivul urmărit de către companie prin semnarea contractului cu BRK Financial Group este creşterea lichidităţii acţiunilor firmei şi, prin aceasta, sporirea încrederii investitorilor potenţiali interesaţi de achiziţionarea titlurilor AAG"

BRK Financial Group (BRK) este, începând de astăzi, Market Maker al Emitentului (MME) pentru Aages (AAG), cu rolul de a susţine lichiditatea acţiunii companiei, o premieră pentru piaţa noastră de capital, se arată într-un comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

MApN, incapabil să cheltuiască 2% din PIB

DEŞI ARMATA ARE NEVOIE DE ÎNZESTRAREMApN, incapabil să cheltuiască 2% din PIB

GEORGE MARINESCUPolitică / 08 august 2019

Amiralul Vergil Chiţac: "Cred că 2% din PIB pe an, timp de 10 ani, şi minimum 40% din această sumă pentru achiziţionarea de tehnică militară, trebuie să meargă numai către Ministerul Apărării Naţionale" 

Situaţiile financiare din ultimii trei ani au arătat că Ministerul Apărării Naţionale este incapabil să cheltuie 2% din Produsul Intern Brut, sumă destinată înzestrării Armatei. De aceea, Guvernul se gândeşte să aloce restul sumei către celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul apărării.

Ediţia din 08.08.2019
Ediţia din 29.05.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Şeful DNA, sesizat cu privire la corupţia din minerit

Şeful DNA, sesizat cu privire la corupţia din minerit

I.Ghe.Politică / 08 august 2019

Peste 2.000 de oameni i-au scris procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Călin Nistor, să preia de la DNA Alba dosarul privind proiectul de minerit de la Certej, a anunţat, ieri, Mining Watch România, prin intermediul unui...

Creşteri modeste pentru indicii bursei

BVBCreşteri modeste pentru indicii bursei

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 08 august 2019

Circa jumătate din rulaj - asigurat de schimburile cu acţiunile Banca Transilvania 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat ziua de tranzacţionare de la mijlocul săptămâ-nii cu aprecieri moderate pentru toţi indicii,...

Revendicările Diasporei pentru 10 august

Politică / 08 august 2019

Grupul Diaspora Pentru România, în calitate de organizator oficial al protestului, a anunţat, ieri, revendicările mitingului de protest, care este anunţat să aibă loc sâmbătă, 10 august, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Printre...

MACRO NEWSLETTER-08 August 2019

MACRO NEWSLETTER-08 August 2019

Macroeconomie / 08 august 2019

Preţurile de consum din Turcia şi-au accelerat creşterea anuală în iulie 2019, până la 16,7%, de la 15,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%, după o stagnare în luna precedentă. Preţurile alimentelor şi-au temperat...

Continental relocă o parte a producţiei

Internaţional / 08 august 2019

Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, a anunţat ieri că ia în considerare relocarea unei părţi a producţiei sale din cauza conflictului comercial dintre în China şi SUA, transmite Reuters.

DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Livestreaming Teatrul Naţional

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii