Revista BURSA Construcţiilor

Core Timpuri Noi, dezvoltat de Prima Development Group, va fi primul ansamblu rezidenţial cu o garanţie de 5 ani din România

G.U.
Companii #Construcţii / 05 mai

Core Timpuri Noi, dezvoltat de Prima Development Group, va fi primul ansamblu rezidenţial cu o garanţie de 5 ani din România

Core Timpuri Noi, proiect dezvoltat de Prima Development Group şi dublu premiat internaţional, va fi primul ansamblu rezidenţial din România ce va beneficia de o garanţie din partea dezvoltatorului de 5 ani de zile, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Andrei Moanţă, CEO al Prima Development Group, a declarat: ''În spatele unui proiect rezidenţial de succes este foarte multă muncă de cercetare. Ca dezvoltator, noi credem că trebuie să fii proactiv şi să măsori gradul de satisfacţie al clientului şi astfel să vezi ce îmbunătăţiri poţi aduce constant produselor tale. Da, noi facem analize interne şi cercetăm piaţa, tocmai pentru că ne dorim să creştem sănătos. Iar studiul nostru arată faptul că peste 90% dintre problemele care se pot ivi după ce se termină garanţia dezvoltatorului, în majoritatea cazurilor de 2 ani, nu sunt rezolvate în baza garanţiei pentru vicii ascunse conform legii 10, ci sunt rezolvate de proprietari şi asociaţiile de proprietari pe cheltuiala locatarilor. Am luat decizia de a oferi această garanţie de 5 ani pentru ansamblul rezidenţial Core Timpuri Noi, pentru că dorim să ne asumăm rolul de partener pe teremen lung pentru cei care aleg să locuiască în ansamblul nostru".

Situat în apropierea noului pol de business Timpuri Noi, pe Strada Foişorului nr. 108-112, ansamblul rezidenţial Core aduce laolaltă un complex de 240 de apartamente tip studio dublu, de 2, 3 şi 4 camere şi abordează un stil smart-minimalist, cu cele mai noi tehnologii integrate. Proiectul oferă şi 250 de locuri de parcare, va fi dotat cu staţii de încărcare electrice şi va include 3 spaţii comerciale cu o suprafaţă totală de aproximativ 300 mp. Investiţia pentru acest proiect se ridică la 20 de milioane de euro. Core Timpuri Noi deţine o dublă distincţie internaţională la o importantă competiţie din domeniu: Best Residential Development Romania şi Best Development Marketing Romania în cadrul European Property Awards 2020, notează sursa citată.

"Vânzările pentru Core Timpuri Noi au început în mai 2020, iar de atunci au fost antrecontractate aproximativ 60% dintre apartamente. Lucările sunt în plină desfăşurare, avem zilnic peste 200 de muncitori în şantier, în acest moment structura şi zidăriile sunt finalizate şi se lucrează şi la finisajele interioare. Clădirea va fi finalizată conform planificării, la sfârşitul acestui an, urmând ca apartamentele să fie predate către clienţi în primul trimestru al anului viitor. Lucrăm cu echipele noastre interne de specialişti în domeniu şi suntem atenţi la toate detaliile pentru a livra locuinţe durabile, iar garanţia oferită pentru 5 ani face parte din atenţia pe care o acordăm nevoilor clienţilor noştri pe termen lung. Când cineva se mută într-o locuinţă Prima, are garanţia lucrului construit sănătos pentru mulţi ani înainte", mai spune Andrei Moanţă.

De ce este importantă această garanţie?

Potrivit comunicatului, 30% din posibilele viciile ascunse ale unei clădiri noi de apartamente produc efecte în primii 2 ani de după finalizarea construcţiei, iar 80% din aceste vicii ascunse produc efecte în primii 5 ani de după terminarea construcţiei. Acestea sunt cifrele care reies dintr-un studiu realizat pe parcursul mai multor luni de către specialiştii în construcţii de la Prima Development Group, la nivelul construcţiilor rezidenţiale noi de pe piaţă. În acest context, garanţia uzuală de 2 ani nu va reuşi să acopere posibilele vicii ascunse din execuţie, pentru că acestea apar preponderent după expirarea acestei perioade şi produc efecte în primii 5 ani.

Studiul specialiştilor în construcţii mai arată că peste 90% dintre problemele care pot apărea după expirarea perioadei de garanţie de 2 ani sunt rezolvate de proprietari şi asociaţiile de proprietari, pe propria cheltuială, deşi legea 10/1995 privind calitatea în construcţii menţionează răspunderea constructorului pe o perioadă de 10 ani pentru viciile rezultate din nerespectarea normelor de execuţie. Iar acest lucru se întâmplă pentru că apar o serie de alte probleme conexe. Conform studiului realizat de Prima Development Group, rareori dezvoltatorul foloseşte un antreprenor general cu experienţă, de multe ori apelându-se la subcontractori mici, pe specialităţi, astfel că în acest caz devine greu de identificat cine este răspunzător pentru posibilele vicii. În plus, micii constructori nu au lichidităţi cu care să acopere după câţiva ani eventualele probleme şi nu de puţine ori apar insolvenţe ale antreprenorilor generali. Codul Civil reglementează garanţia acordată de dezvoltator, iar perioada este stabilită prin contract de fiecare dezvoltator în parte şi, de regulă, aceasta este de 2 ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dincolo era mai ieftin....... Dupa 5 ani e belea, conform studiului meu..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

17 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5075
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7620
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro