Cotaţia aluminiului, în urcare datorită declinului stocurilor LME

Ziarul BURSA #Materii Prime / 1 octombrie 2015

Cotaţia aluminiului, în urcare datorită declinului stocurilor LME

"Société Générale": 2016 - al zecelea an cu supraproducţie pe piaţa acestui metal

Preţul aluminiului era, ieri, în creştere pe piaţa londoneză, redresându-se uşor după tendinţa negativă pe care s-a înscris în ultima vreme din cauza cantităţii în exces produse de China. Ţara asiatică produce mai bine de 50% din aluminiul fabricat la nivel mondial.

Cererea globală de profil este afectată în condiţiile în care economia Chinei cunoaşte cea mai redusă rată de creştere din ultimele două decenii.

Ieri, la Bursa Metalelor din Londra, preţul aluminiului cu livrare la trei luni a fost de 1.577 dolari tona, mai mare cu 13 dolari faţă de ziua anterioară. Asta, în condiţiile în care stocurile de profil monitorizate de LME au scăzut cu 6.875 de tone, la 3.187.000 tone.

Potrivit analiştilor băncii franceze "Société Générale" SA, piaţa aluminiului se va confrunta, în 2016, cu cel de-al zecelea an cu supraproducţie.

În acest context, "Alcoa" Inc., cel mai mare producător de aluminiu din SUA, a anunţat, săptămâna aceasta, că îşi desprinde activităţile în două companii, oficialii grupului considerând că operaţiunile cu aluminiu, respectiv cele cu valoare ridicată, destinate sectorului auto şi cel aerospaţial, nu mai sunt compatibile.

Una dintre companii, care va păstra denumirea "Alcoa", se va concentra pe activităţile miniere şi producţia de metale. Cea de-a doua se va ocupa de segmentul produselor cu valoare ridicată. Tranzacţia se va finaliza până în prima jumătate a anului viitor.

Activităţile tradiţionale ale "Alcoa", cele de topitorie, au fost afectate de surplusul de pe piaţă, care a cauzat declinul preţurilor din domeniu, adâncind cea mai gravă criză a industriei aluminiului, din ultimii ani.

"Alcoa" se numără printre producătorii de aluminiu care, în ultimii ani, şi-au închis sau dezactivat capacităţile de fabricaţie. Din 2007, "Alcoa" a eliminat 1,4 milioane de tone (peste 30%) din capacitatea sa de producţie care avea costuri ridicate şi a dezactivat încă 740.000 de tone. În luna martie, oficialii "Alcoa" anunţau că analizează în continuare situaţia capacităţii companiei, fiind pusă sub semnul întrebării 14% din aceasta.

Ieri, la Bursa Metalelor din Londra, preţul aluminiului cu livrare la trei luni a fost de 1.577 dolari tona.

Preţul zincului a urcat cu 19 dolari ieri, la LME, atingând 1.680 dolari tona. Stocurile de profil au coborât cu 2.075 de tone, la 188.800 tone.

Preţul plumbului a crescut cu 13 dolari, la 1.670 dolari tona. Stocurile de plumb au pierdut 775 de tone, ajungând la 163.350 de tone.

Cotaţia nichelului a urcat cu 145 dolari, la 10.020 dolari tona, deşi stocurile au crescut cu 570 de tone, la 452.070 tone.

Preţul cositorului a scăzut cu 75 de dolari tona, la 15.525 dolari tona. Stocurile de profil s-au redus cu 65 de tone, la 4.825 de tone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9716
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9007
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3183

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb