CU INVESTIŢII DE UN MILIARD DE EUROZona Barbu Văcărescu - Pipera se transformă în Hubul Metropolitan de Nord al Capitalei

Ziarul BURSA #Companii / 16 martie 2018

Zona Barbu Văcărescu - Pipera intră într-o nouă etapă de dezvoltare, transformându-se în Hubul Metropolitan de Nord al Capitalei, cu investiţii de un miliard de euro, după ce iniţial se părea că şi-a atins potenţialul iar dezvoltatorii se orientau către alte cartiere, se arată într-o analiză citată de Agerpres.

Noi investiţii estimate la aproximativ un miliard de euro în proiecte de anvergură de birouri, retail, rezidenţial şi hotelărie, împreună cu o investiţie publică într-un nou spital aduc noi oportunităţi pe piaţa locală imobiliară.

Globalworth, cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din România, a anunţat recent că a achiziţionat pentru 16 milioane de euro două terenuri în apropierea proiectelor sale Plaza & Green Court. Conform analizei Bucharest Real Estate Club, acesta intenţionează să dezvolte aici două proiecte de birouri inovatoare, în suprafaţă de 40.000 mp. Tot în zonă, compania dezvoltă Globalworth Campus, un business park premium de 88.000 mp, compus din trei clădiri, ce urmează să fie finalizat în întregime până la finalul acestui an. Una din cele mai mari companii la nivel mondial, Amazon, a închiriat aici 13.500 mp pentru noul său centru din Bucureşti.

Conform analizei, este de aşteptat ca fondul de investiţii sud african Nepi Rockcastel să înceapă lucrările de expansiune la Promenada Mall, un proiect mixt de spaţii comerciale şi de birouri în suprafaţă de 60.000 mp.

Skanska a început deja lucrările la proiectul Equilibrum de la intersecţia străzilor Gara Herăstrău şi Dimitrie Pompeiu. Investiţia anunţată de dezvoltator în prima fază (20.800 mp) este de 37 milioane euro, întreg complexul urmând să se întindă pe o suprafaţă de 40.700 mp.

One United Properties, dezvoltatorul cunoscut pentru proiectele sale rezidenţiale premium, a înfiinţat anul trecut o nouă divizie care se concentrează pe birouri şi a cumpărat în zonă North Gate, unde Renault şi-a reînnoit contractul de 20.000 mp. Valoarea estimată de piaţă a proiectului este de 28 milioane euro în prezent.

Zona atrage şi atenţia investitorilor din domeniu hotelier. Compania lituaniană Apex Allaince, care deţine în Bucureşti hotelurile Europa Royale şi Hilton Garden Inn, construieşte pe Bulevardul Dimtrie Pompeiu un hotel de patru stele ce va fi afiliat lanţului Courtyard Marriott. Noul hotel care urmează să fie livrat în 2019 va avea 259 de camere, 119 locuri de parcare şi un mult aşteptat centru modern de conferinţe într-o zonă cu cerere ridicată pentru acest tip de serviciu.

Proiectul public, Spitalul Metropolitan, ce urmează să fie construit pe fosta bază RATB, a fost recent aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Noua unitate medicală va avea 1.500 de paturi şi necesită investiţii de 300 milioane euro.

În contextul unei cereri locative în creştere precum şi al unei evoluţii economice pozitive, sectorul rezidenţial îşi îmbunătăţeşte oferta, proiecte ce totalizează peste 5.000 de apartamente fiind anunţate în zonă.

Omul de afaceri Petre Niculae a cumpărat un teren de 20.000 mp în vecinătatea viitorului Spital Metropolitan, unde plănuieşte să construiască un proiect de 40.000 mp, cu un număr estimat de 600 de apartamente. Mohammad Murad, proprietarul lanţului hotelier Phoenicia şi a companiei de brokeraj imobiliar, Coldwell Banker Affiliates of Romania, construieşte în zonă Onix Park, un ansamblu rezidenţial de 2.000 de apartamente. În scurt timp, grupul israelian Hagag va începe lucrările la un proiect ce prevede 1.350 de apartamente pe malul lacului. Unul dintre dezvoltatorii cu cea mai mare vechime pe piaţă, Impact, este interesat de zonă fiind în proces de achiziţie a unui teren de 55.000 mp. Totodată, Gabriel Popoviciu are un ansamblu în construcţie aici, Belvedere Residences, cu 1.500 de apartamente. Proiectele vor fi livrate în mai multe faze, urmând să modernizeze radical zona.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1794
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2155
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5370
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.2661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro