Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

DACĂ NU GĂSEŞTE UN CUMPĂRĂTOR,"Ford" închide fabrica din Blanquefort

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Ford" închide fabrica din Blanquefort

"Ford Motor" Co. va închide fabrica sa de cutii de viteze din Blanquefort (lângă Bordeaux, în sud-vestul Franţei), dacă nu va găsi un cumpărător pentru aceasta, potrivit anunţului făcut ieri de producătorul auto american.

Fabrica în cauză are circa 900 de salariaţi, conform Reuters.

Managementul "Ford" le-a prezentat sindicatelor un plan de închidere a fabricii, care prevede disponibilizări şi pensionări anticipate ce ar putea intra în vigoare din septembrie 2019.

Un purtător de cuvânt al "Ford" a declarat că societatea se află în discuţii cu un potenţial cumpărător, dar nu a identificat societatea interesată, invocând un acord de nedivulgare. Potrivit presei locale, care citează surse anonime, furnizorul belgian de transmisii auto "Punch Powerglide International" se află în discuţii cu "Ford" în privinţa preluării fabricii.

Pe de altă parte, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, consideră că planul de disponibilizări pregătit de "Ford" este "prematur", iar un acord de salvare a fabricii, respectiv a locurilor de muncă de la această unitate, încă este posibil. Le Maire spune că "regretă profund" decizia companiei americane.

În aprilie, "Ford" a informat că, în primul trimestru din 2018, a obţinut un câştig net de 1,74 miliarde de dolari sau 43 de cenţi/acţiune, faţă de 1,59 miliarde de dolari ori 40 de cenţi/titlu în acelaşi interval din 2017. Analiştii estimau un profit mai mic: 41 de cenţi/acţiune.

Vânzările companiei au sporit cu 7% în perioada menţionată, la 41,96 miliarde de dolari, faţă de 37,16 miliarde de dolari, cât preconizau analiştii.

Totuşi, "Ford", al doilea mare constructor auto din SUA (după "General Motors" Co.), a fost afectat, în perioada de raportare, de creşterea costurilor cu materiile prime şi de un curs valutar nefavorabil. În schimb, rezultatele companiei au fost stimulate de cererea de camionete şi SUV-uri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS