Danske Bank îl demite pe fostul CEO interimar

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iunie 2019

Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, l-a demis pe fostul director executiv (CEO) interimar, Jesper Nielsen, după ce mii de clienţi danezi au fost suprataxaţi pentru un produs investiţional, anunţă Reuters.

Cazul, pe care autoritatea serviciilor financiare daneze (FSA) l-a numit "foarte grav", reprezintă încă o lovitură pentru reputaţia băncii, care încearcă să limiteze impactul implicării sale într-un scandal major de spălare a banilor.

Atât FSA, cât şi procurorii "urmăresc posibilitatea penalizării băncii", a declarat, pe Facebook, minis­trul mediului de afaceri şi finanţelor din ţară, Ras­mus Jarlov.

În acest caz, Danske va despăgubi circa 87.000 de clienţi care au investit în produsul Flexinvest Fri un total de aproximativ 400 de milioane de coroane daneze (61 milioane de dolari).

Demiterea lui Nielsen, care a condus activităţile daneze ale băncii şi a deţinut funcţia de CEO interimar până la sfârşitul lunii trecute, este prima schimbare majoră făcută în această instituţie financiară de la începutul lunii iunie, când Chris Vogelzang a preluat conducerea.

"În fiecare zi trebuie să ne străduim să ne asigurăm că oferim clienţilor noştri consultanţă adecvată şi produse care să le satisfacă nevoile", a declarat Vogelzang, adăugând: "Ca rezultat al unor decizii de management greşit, nu am reuşit să acţionăm aşa în cazul produsului investiţional şi drept urmare ne prezentăm scuzele".

Danske Bank este investigată într-un caz separat în Statele Unite şi în alte ţări pentru plăţi în valoare totală de 200 de miliarde de euro (228 miliarde de dolari) prin intermediul micii sale sucursale estoniene, multe dintre tranzacţiile în cauză fiind suspecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb