Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Danske Bank îl demite pe fostul CEO interimar

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Danske Bank, cea mai mare bancă din Danemarca, l-a demis pe fostul director executiv (CEO) interimar, Jesper Nielsen, după ce mii de clienţi danezi au fost suprataxaţi pentru un produs investiţional, anunţă Reuters.

Cazul, pe care autoritatea serviciilor financiare daneze (FSA) l-a numit "foarte grav", reprezintă încă o lovitură pentru reputaţia băncii, care încearcă să limiteze impactul implicării sale într-un scandal major de spălare a banilor.

Atât FSA, cât şi procurorii "urmăresc posibilitatea penalizării băncii", a declarat, pe Facebook, minis­trul mediului de afaceri şi finanţelor din ţară, Ras­mus Jarlov.

În acest caz, Danske va despăgubi circa 87.000 de clienţi care au investit în produsul Flexinvest Fri un total de aproximativ 400 de milioane de coroane daneze (61 milioane de dolari).

Demiterea lui Nielsen, care a condus activităţile daneze ale băncii şi a deţinut funcţia de CEO interimar până la sfârşitul lunii trecute, este prima schimbare majoră făcută în această instituţie financiară de la începutul lunii iunie, când Chris Vogelzang a preluat conducerea.

"În fiecare zi trebuie să ne străduim să ne asigurăm că oferim clienţilor noştri consultanţă adecvată şi produse care să le satisfacă nevoile", a declarat Vogelzang, adăugând: "Ca rezultat al unor decizii de management greşit, nu am reuşit să acţionăm aşa în cazul produsului investiţional şi drept urmare ne prezentăm scuzele".

Danske Bank este investigată într-un caz separat în Statele Unite şi în alte ţări pentru plăţi în valoare totală de 200 de miliarde de euro (228 miliarde de dolari) prin intermediul micii sale sucursale estoniene, multe dintre tranzacţiile în cauză fiind suspecte.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS