ZIARUL BURSA

25 iunie
Grafică de MAKE

Autocraţi din toate ţările, feriţi-vă!

Octavian DanPolitică / 25 iunie

"Mâinile de fier", cu sau fără mănuşi de catifea, nu se mai poartă în acest sezon în politica europeană. Alegerile de la Istanbul, demonstraţiile din Cehia, "europarlamentarele" din ţara noastră demonstrează că oamenii încep să se mobilizeze şi reacţionează din ce în ce mai bine atunci când simt că un conducător încearcă să acumuleze tot mai multă putere şi să o folosească în interes propriu.

Mugur Isărescu

PSD-ALDE vor prelungirea epocii Isărescu

EMILIA OLESCU, GEORGE MARINESCUBănci-Asigurări / 25 iunie

Olguţa Vasilescu şi Daniel Zamfir nu sunt de acord cu propriile partide  

Isar spune că Isărescu şantajează cu avizarea tranzacţiei Eximbank - Banca Românească

Deşi mulţi aşteaptă, de ani de zile, să se apropie de final, guvernarea lui Mugur Isărescu în fruntea Băncii Naţionale a României (BNR) pare să fie departe de a ajunge la capăt, atâta vreme cât şeful băncii centrale este susţinut de putere.

Fed: Marile bănci americane vor supravieţui unei eventuale crize

Fed: Marile bănci americane vor supravieţui unei eventuale crize

A.V.Internaţional / 25 iunie

Toate cele 18 mari şi complexe bănci din SUA sunt destul de puternice ca să reziste unei recesiuni economice grave, având capacitatea să-şi continue operaţiunile într-o astfel de situaţie, fără să se prăbuşească, conform anunţului făcut recent de Federal Reserve (Fed - banca centrală americană).

Călin Popescu - Tăriceanu: "Este în analiză, pe partea de energie, modificarea Ordonanţei 114/2018, ale cărei prevederi, pentru mulţi dintre dumneavoastră, au fost destul de dificile. Am constatat în schimb, spre surprinderea mea, că alte companii au fost foarte mulţumite cu ceea ce s-a prevăzut în Ordonanţa 114, şi mă refer numai la partea de energie".

CĂLIN POPESCU - TĂRICEANU:"OUG 114/2018 şi vânzarea unui pachet de 8% din Petrom - pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a coaliţiei"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 25 iunie

O nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare va avea loc în această săptămână, iar printre temele ce urmează a fi abordate se află şi modificarea OUG114/2018 şi vânzarea de către Statul Român a unui pachet de 8% din acţiunile deţinute la OMV Petrom (SNP), a declarat ieri preşedintele ALDE Călin Popes­cu-Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Votul anticipat

Catalin AvramescuEditorial / 25 iunie

Catalin Avramescu

Este clar, nu mai au nici o ruşine. Zilele trecute priveam la un spectacol jenant. La un jurnal de ştiri, un senator al Partidului Social-Democrat. Era întrebat dacă trebuie introdus votul anticipat pentru a evita dezastre precum acela al votului din diaspora. Omul o dădea pe după tufiş. Sigur că e o idee - recunoaşte el - dar este una absurdă. De ce? Potrivit punctajului de la partid: "Da' ce doamnă... vreţi să încheiem campania electorală cu o săptămână înainte de vot?".

Ediţia din 25.06.2019
Ediţia din 13.12.2019
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
Tehnologia 5G coboară în stradă

Tehnologia 5G coboară în stradă

Companii / 25 iunie

Guvernul japonez a aprobat un proiect pentru instalarea dispozitivelor de reţea wireless pentru 5G pe semafoarele din întreaga ţară, pentru a sprijini furnizarea serviciilor acestei tehnologii.

Toni Pera

ISOPAN:Piaţa panourilor sandwich - circa 6,5 milioane mp/an

A consemnat EMILIA OLESCUCompanii / 25 iunie

Reporter: Cum a evoluat piaţa pe care activaţi, în ultimul an faţă de anul anterior?

Isopan: Deşi piaţa construcţiilor a cunoscut o creştere dinamică în ultimii doi ani, aceasta s-a resimţit preponderent în ceea ce priveşte...

Scăderi pe linie pentru indicii BVB

BVBScăderi pe linie pentru indicii BVB

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 25 iunie

Rulaj de 45 milioane de lei Guvernul, obligat printr-o decizie a Înaltei Curţi (ÎCCJ) să vândă 8% din Petrom 

Debut de săptămână negativ la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), indicele BET marcând o depreciere de 1,38%, în contextul în care ieri a...

MACRO NEWSLETTER-25 Iunie 2019

MACRO NEWSLETTER-25 Iunie 2019

Macroeconomie / 25 iunie

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au temperat creşterea anuală în luna mai 2019, până la 2%, de la 2,1% în luna precedentă, fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au...

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,7223 lei

Teona TomoiagăBănci-Asigurări / 25 iunie

Euro a scăzut, ieri, cu 0,1 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,7223 lei/euro. Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16.30, un euro era tranzacţionat la 1,1384 dolari, în apreciere cu 0,16%...

Carrefour iese de pe piaţa din China

Carrefour iese de pe piaţa din China

Internaţional / 25 iunie

Lanţul francez de distribuţie Carrefour SA a anunţat vânzarea unei participaţii de 80% din subsidiara sa din China către firma chineză Suning.com, o tranzacţie de 620 de milioane de euro în numerar, transmit RFI şi Reuters.

Licitaţie cu locuinţele unor traficanţi de droguri

Miscellanea / 25 iunie

Case cu piscine şi tuneluri de evacuare, o fermă înconjurată de hectare de teren şi un apartament de lux cu o istorie terifiantă se numără printre cele 27 de proprietăţi din Mexic care au fost confiscate de la traficanţi de droguri şi alţi...

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo