DE ASTĂZI Impact Developer & Contractor începe un nou program de buy-back

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iulie 2019

Impact Developer & Contractor începe un nou program de buy-back

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) demarează, începând de astăzi un nou program de răscumpărare pentru maximum 10 milioane de acţiuni IMP, reprezentând 3,598% din societate, parţial pentru alocarea către angajaţi şi administratori şi parţial pentru anulare şi reducerea capitalului social al societăţii.

Programul, ce a fost votat de acţionari în adunarea din 24 aprilie şi aprobat de Consiliul de Administraţie în 17 iulie, se va derula pentru o perioadă maximă de 18 luni, valoarea maximă a operaţiunii de piaţă ridicându-se la cel mult 15 milioane de lei.

Astfel, preţul de achiziţie al acţiunilor în cadrul programului de buy-back va fi cel din piaţă, cuprins între un minimum de 0,6 lei/titlu şi un maximum de 1,5 lei/acţiune.

În cadrul operaţiunii de piaţă, care este intermediată de Swiss Capital, Impact Developer & Contractor nu va putea achiziţiona într-o singură şedinţă bursieră mai mult de 67.482 de acţiuni, respectiv maximum 25% din volumul mediu zilnic tranzacţionat în luna iunie 2019. Volumul maxim de achiziţie pentru o zi de tranzacţionare va fi menţinut pe toată perioada programului.

Valoarea nominală a unei acţiuni este de 1 leu.

Recent, dezvoltatorul imobiliar a finalizat un alt program de răscumpărare, demarat în data de 21 august 2017, în cadrul căruia au fost achiziţionate toate cele 7 milioane de titluri IMP avute în vedere spre răscumpărare, din care 3,95 milioane din piaţă prin tranzacţii repetate şi 3,05 milioane în cadrul unei oferte publice de cumpărare derulată în perioada 10 - 24 iunie 2019 la un preţ de achiziţie de 1,15 lei/unitate.

La finalul lunii iunie, emitentul a anunţat că proiectul Luxuria Domenii Residence intră în faza a doua de dezvoltare, faza de locuinţe personale, ce cuprinde 268 de apartamente, 296 locuri de parcare subterane şi 10 grădini tematice/spaţii verzi pe o suprafaţă de 2.500 mp, care are ca termen de execuţie şi livrare trimestrul al III-lea din 2020.

Totodată, emitentul a anunţat săptămâna trecută că a creditat compania Bergamot Developments, dezvoltatorul proiectului ce este deţinut în proporţie de 99% de Impact Developer & Contractor Group, cu 20 milioane de lei, valoarea totală a contractelor de împrumut dintre cele două firme ajungând la 75,56 milioane de lei. Suma împrumutată are în vedere finanţarea edificării fazei A1 şi a fazei B a proiectului Luxuria Domenii Residence. În acelaşi scop, IMP a mai dat un alt împrumut firmei Bergamot Phase II, în valoare de 10 milioane de lei. Valoarea totală a împrumuturilor către această companie din grup se ridică la 26,157 milioane de lei. Împrumuturile au dobânzi de 6,5% pe an.

După primele trei luni ale anului, compania a obţinut, la nivel individual, un profit net de 12,829 milioane de lei, faţă de o pierdere minoră înregis­trată în aceeaşi perioadă a anului anterior. Veniturile din vânzări au fost în sumă de 50 milioane de lei, mai mult decât triple faţă de cele din primul trimestru al anului trecut, susţinute atât de creşterea vânzărilor de apartamente din proiectul Greenfield Băneasa Residence, cât şi de creşterea preţului mediu de vânzare al apartamentelor.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 56,05% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,24% din capitalul dezvoltatorului imobiliar.

Valoarea de piaţă a emitentului la BVB este de 325,1 milioane de lei.

NOTĂ:

Ansamblul Luxuria Domenii Residence este construit în trei faze, pe un teren cu o suprafaţă de 22.500 mp, localizat între bulevardul Expoziţiei şi strada Aviator Popiştea­nu. Acesta va include la final nouă blocuri cu un total de 630 de apartamente împreună cu peste 9.650 mp de vegetaţie, printre care un parc propriu (parcul Luxuria) de 2.500 mp, care va găzdui cele zece grădini tematice.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb