DECIZIE GUVERNAMENTALĂ PRIVIND EVACUAREA OBLIGATORIEZelenski face apel la populaţie să părăsească regiunea Doneţk

E.O.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august

Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky

Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky

Zelenski: "Noi nu suntem Rusia, fiecare viaţă este importantă pentru noi"

Autorităţile din Ucraina au emis o decizie privind evacuarea obligatorie a populaţiei din regiunea Doneţk, iar preşedintele Volodimir Zelenski face apel la populaţie, mai ales la familiile cu copii, să părăsească zona. "Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi", a transmis preşedintele ucrainean.

Zelenski afirmă, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, că sunt sute de mii de oameni, cu zeci de mii de copii, în zonele în care se duc cele mai aprige lupte: "Mulţi dintre oameni refuză să plece... Dar chiar trebuie să se facă acest lucru (...) Cu cât se va face mai repede, cu cât mai mulţi oameni părăsesc acum regiunea Doneţk, cu atât mai puţini oameni vor avea timp armata rusă să ucidă. Prin urmare, dacă aveţi ocazia, vă rog să vorbiţi cu cei care încă mai rămân în zonele de luptă din Donbas. Vă rugăm să-i convingeţi că este necesar să plece, mai ales dacă sunt familii cu copii. Dacă aveţi posibilitatea de a ajuta persoanele strămutate, faceţi-o".

Acesta a precizat că există o decizie guvernamentală privind evacuarea obligatorie din regiunea Doneţk.

"Totul este în curs de organizare. Sprijin total, asistenţă totală - atât logistică, cât şi plăţi.

Avem nevoie doar de o decizie din partea oamenilor înşişi, care încă nu au luat-o pentru ei înşişi. Mergeţi, noi vă vom ajuta. Noi nu suntem Rusia. De aceea, fiecare viaţă este importantă pentru noi. Şi vom folosi toate oportunităţile disponibile pentru a salva cât mai multe vieţi şi pentru a limita cât mai mult posibil teroarea rusă", a mai precizat preşedintele, citat de news.ro.

Anterior, vicepremierul - ministru pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar, Iryna Vereshchuk- a transmis că autorităţile ucrainene depun eforturi pentru a se asigura că toţi cetăţenii evacuaţi din regiunea Doneţk primesc locuinţe şi protecţie socială: "În regiunea Doneţk sunt 200.000-220.000 de ucraineni, inclusiv 52.000 de copii. Şi este responsabilitatea statului şi a fiecărui cetăţean adult să asigure protecţia vieţii lor".

Zelenski: "Recunoaşterea Rusiei ca stat terorist nu trebuie să fie un gest politic, ci trebuie făcută ca apărare eficientă a lumii libere"

Recunoaşterea Rusiei ca stat terorist nu trebuie să fie un gest politic, ci trebuie făcută ca apărare eficientă a lumii libere, a afirmat, sâmbătă, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Şeful Ucrainei a precizat, conform news.ro: "Recunoaşterea legală formală a Rusiei ca stat terorist, în special recunoaşterea de către Departamentul de Stat al Statelor Unite, este necesară nu ca un gest politic, ci ca o apărare eficientă a lumii libere. Această decizie va îngreuna în mod automat existenţa statului terorist şi va întrerupe automat diverse legături politice şi de afaceri pe care Rusia le-ar menţine altfel. Şi toate acestea se vor întâmpla sută la sută. Va trebui făcută - este doar o chestiune de timp şi de format de luare a acestei decizii. Şi cu cât se va întâmpla mai devreme, cu atât mai puţin rău va avea timp de făcut Rusia".

El a mai spus că vor fi găsiţi toţi vinovaţii pentru atacul de la închisoarea Olenivka: "Toate probele acestei infracţiuni comise de ocupanţi vor fi strânse. Toţi sunt vinovaţi - cine a aprobat, cine a organizat, cine i-a bombardat pe aceşti oameni, cine ştia despre asta - toţi vor fi găsiţi. Dar totuşi, acest lucru nu este suficient acum. Trebuie să existe măsuri legale din partea comunităţii mondiale împotriva statului terorist. Condamnarea la nivel de retorică politică nu este suficientă pentru această crimă în masă. Ce relaţie poate fi cu teroristul după aceea? Ce fel de afaceri se pot face cu o astfel de ţară? Diplomaţii ucraineni şi toţi prietenii Ucrainei din străinătate îşi vor spori şi mai mult activitatea pentru a urmări şi distruge toate acele legături ale statului terorist cu lumea liberă, pe care Rusia încă le foloseşte".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro