Abonament gratuit

Depozitele din băncile elene au scăzut în ianuarie

V.R.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Depozitele din băncile elene au scăzut în ianuarie

Depozitele constituite la băncile din Grecia au scăzut în ianuarie 2014, după două luni cu creşteri, anunţă banca centrală de la Atena.

Datele oficiale arată că depozitele bancare ale gospodăriilor şi companiilor au scăzut la 161,03 miliarde euro în prima lună din acest an, de la 163,25 miliarde euro în decembrie. Cele mai mari scăderi au fost consemnate în rândul depozitelor companiilor, potrivit băncii centrale elene.

Băncile din Grecia au pierdut aproape 90 de miliarde de euro (o treime din totalul depozitelor) de la intrarea ţării în criză financiară, la finele lui 2009.

Menţionăm că, potrivit unor surse citate de Reuters, creditorii internaţionali ai Greciei au acceptat un indice de adecvare a capitalului Tier 1 mai scăzut, de 8%, la testele de stres derulate la principalele bănci elene (NBG, "Alpha Bank", "Piraeus Bank" şi "Eurobank").

Autorităţile elene negociau cu reprezentanţii FMI, UE şi BCE reducerea indicelui de adecvare a capitalului Tier 1 la 8%, de la 9%, cât li se cere băncilor europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie