ZIARUL BURSA

28 februarie 2014
Ediţia din 30.01.2023
SIF Transilvania a adus trei societăţi la cota SIBEX în acest an.

SIBIU - BUCUREŞTI, SCOR 3 - 0 LA LISTĂRI ÎN 2014Sibex a suflat "Aro Palace" de sub nasul BVB

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 28 februarie 2014

Hotelul "Aro Palace" va fi listat la Sibex, de astăzi, deşi, la un moment dat, acţionarul său majoritar, SIF Transilvania, lua în considerare intrarea la cota Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, scorul la listări a ajuns deja la 3-0, în acest an, în favoarea sibienilor, după ce tot SIF Transilvania a adus la Sibex societăţile "Feper" şi "Romradiatoare". Aceste societăţi nu au înregistrat, însă, tranzacţii.

Anul trecut, meciul listărilor a fost câştigat de BVB, cu 2-0, în condiţiile în care, al doisprezecelea jucător - statul - a fost unicul marcator. Singura tentativă de şut "privată" - AdePlast - a eşuat.

ASF analizează cumpărarea unui pachet "Cemacon" de către soţia şefului "Broker" Cluj

ASF analizează cumpărarea unui pachet "Cemacon" de către soţia şefului "Broker" Cluj

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 28 februarie 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară analizează tranzacţia prin care Luana Maria Chiş, soţia directorului general al SSIF Broker, Grigore Chiş, a cumpărat un pachet de 464.500 de acţiuni "Cemacon" (CEON), în şedinţa din 7 februarie, la finalul căreia societatea a informat că, pe 5 februarie, fusese notificată de către BCR asupra faptului că o sumă de 12 milioane de euro din creditul societăţii la instituţia bancară a fost cesionată către Business Capital for Romania Opportunity Fund.

---

Update 15:00 Acţiunile Cemacon scad cu 2,7%

Acţiunile Cemacon scad, în jurul orei 15, cu 2,7%, până la preţul unitar de 0,072 lei.

"Profitabilitatea mare a băncilor din România este o legendă"

MIHAI BOGZA:"Profitabilitatea mare a băncilor din România este o legendă"

A.S.Bănci-Asigurări / 28 februarie 2014

Filialele din ţară noastră a unor bănci străine nu au fost niciodată mai profitabile decât operaţiunile din ţările dezvoltate ale respectivelor instituţii de credit, dacă excludem efectul inflaţiei, a declarat Mihai Bogza, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bancpost, care a catalogat informaţiile despre această profitabilitate drept "o legendă".

Anunţ organizare selecţie/evaluare pentru posturi administrator Centru TEAM

ADVERTORIALAnunţ organizare selecţie/evaluare pentru posturi administrator Centru TEAM

Companii / 28 februarie 2014

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca, în calitate de autoritate tutelelară, prin comisia de selecţie a candidaţilor în consiliile de administraţie ale regiilor autonome aflate în coordonarea, subordonarea sau sub autoritatea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca - desemnată prin Hotărârea nr. 408/2013 şi mandatată prin Hotărârea nr. 69/2014, precum şi prin Dispoziţia primarului municipiului Cluj-Napoca nr. 856/2014 - anunţă organizarea, la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, a selecţiei/evaluării membrilor consiliului de administraţie a societăţii de administrare a Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative şi a Centrului TEAM (Tehnologie, evoluţie, antreprenoriat, microîntreprindere) - Zona Metropolitană Cluj - de sprijinire a afacerilor.

Tensiunile din Ucraina alimentează cererea de aur

Tensiunile din Ucraina alimentează cererea de aur

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 februarie 2014

Preţul futures al aurului a urcat şi ieri, pe piaţa din New York, după ce, cu o zi în urmă, a consemnat nivelul maxim al ultimelor 17 săptămâni, în baza speculaţiilor potrivit cărora cererea de active considerate sigure va creşte din cauza tensiunilor din Ucraina.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
"Romgaz", profit în scădere cu 16,8%

"Romgaz", profit în scădere cu 16,8%

ADRIAN DRĂGHICIPiaţa de Capital / 28 februarie 2014 /

Producătorul de gaze "Romgaz" (SNG) a înregistrat un profit de 930,7 milioane lei, în 2013, cu 16,8% mai mic decât în anul precedent, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

ASF a amendat "Carpatica Invest" cu 21.639,04 lei

A.A.Piaţa de Capital / 28 februarie 2014 /

Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat, la finalul anului trecut, SSIF "Carpatica Invest" cu 21.639,04 lei (reprezentând 1% din cifra de afaceri aferentă anului trecut), pentru că nu a îndeplinit condiţiile cu privire la numărul...

"Blackstone" cumpără 20% din "Versace"

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 februarie 2014

Casa italiană de modă "Versace" a obţinut o injecţie de capital de la fondul american de private equity "Blackstone", sumă care o va ajuta în pregătirea ofertei publice iniţale.

Câştiguri sub aşteptări pentru "Allianz"

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 februarie 2014

"Allianz" SE, cel mai mare asigurator european, a raportat profituri sub aşteptări pentru trimestrul al patrulea din 2013 şi anticipează o posibilă reducere a câştigului său operaţional anul acesta.

Roma, în pragul falimentului

Roma, în pragul falimentului

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 februarie 2014

Roma se află în pragul unui faliment în stilul oraşului american Detroit, după ce guvernul ţării a decis să retragă din Parlament un decret care ar fi ajutat capitala să acopere un deficit bugetar de 816 milioane de euro, potrivit Wall Street...

MACRO NEWSLETTER 28 februarie 2014

MACRO NEWSLETTER 28 februarie 2014

Internaţional / 28 februarie 2014

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat declinul anual în ianuarie 2014 până la 1,7%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 0,2% a creditului guvernamental şi a unei scăderi de 2,2% a creditului...

Lichiditate de 6,47 milioane de euro

BVB şi RASDAQLichiditate de 6,47 milioane de euro

A.A.Piaţa de Capital / 28 februarie 2014

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat, ieri, o lichiditate de 29,16 milioane de lei (6,47 milioane de euro), din care 54% au reprezentat tranzacţiile "deal", cu acţiuni BRD (4,9 milioane de lei), FP (2,77 milioane de lei), SIF4 Muntenia...

OPCOM a finalizat instruirea pentru OTC

OPCOM a finalizat instruirea pentru OTC

Companii / 28 februarie 2014

Operatorul bursei noastre de energie şi de gaze - OPCOM a anunţat, ieri, că a finalizat sesiunile de instruire pentru piaţa centralizată cu negociere dublă continuă a contractelor (tip OTC).

REVISTA PRESEI 28.02.2014

Willy HomnerRevista Presei / 28 februarie 2014

ADEVARUL 

Crimeea sub asediu. Tancuri la intrarea în Simferopol. Parlamentul şi Guvernul, ocupate de miliţii pro-ruse

Vladimir Putin a declarat stare de alertă pentru trupele armate ruse şi a mobilizat avioane de luptă la graniţa cu Ucraina.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 28.02.2014

V.R.Revista Presei / 28 februarie 2014

FINANCIAL TIMES

Primii paşi pentru reprivatizarea Bankia

Guvernul spaniol vinde 7,5% din Bankia, acesta fiind primul pas către reprivatizarea băncii naţionalizate care a devenit un simbol al crizei financiare din Spania.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo