DIN CAUZA COSTURILOR RIDICATE: Ikea îşi va închide singura fabrică din SUA

I.M.A.
Companii /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Grupul suedez Ikea îşi va închide în luna decembrie singura sa fabrică din SUA, amplasată la Danville, statul Virginia, deoarece este mai eficient să fabrice produsele în Europa şi să le importe în SUA, a anunţat luni cel mai mare retailer de mobilă din lume, informează AFP.

Aproximativ 300 de locuri de muncă vor fi afectate de închiderea acestei uzine deschise în 2008 şi care producea etajere din seria Kallax şi mobilier din seria Besta vândute în SUA şi Canada.

"Structura costurilor de producţie la Danville este prea mare, în special când este vorba de materiale de bază, ceea ce provoacă tarife semnificativ mai mari decât alte fabrici Ikea care realizează produse similare în Europa", a explicat compania suedeză. În consecinţă, "după o analiză aprofundată, s-a decis că nu există condiţii pentru a continua să producem la Danville", a adăugat Ikea.

Anunţul privind închiderea acestei uzine, amplasată într-un stat cheie pentru următoarele alegeri prezidenţiale din SUA, ar putea declanşa critici din partea preşedintelui Donald Trump, care face presiuni asupra grupurilor industriale pentru ca acestea să renunţe la proiectele lor vizând închiderea de facilităţi de producţie, transmite AFP.

Ikea, compania care are 24 de fabrici de mobilă în nouă ţări, cu aproximativ 20.000 de angajaţi, a precizat că va face tot ce este posibil pentru a ajuta salariaţii afectaţi să găsească un nou loc de muncă sau să urmeze un program de pregătire profesională.

În România, la finele lunii iunie Ikea a inaugurat cel mai mare magazin al companiei din sud-estul Europei. Magazinul de pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitală este cel de-al doilea magazin în România, după cel amplasat în zona de nord a Bucureştiului, în Băneasa. Pe lângă cele peste 500 de locuri de muncă din domeniul construcţiilor care au fost create în timpul construcţiei magazinului Pallady, aproximativ 600 de angajaţi vor fi parte din familia Ikea odată cu deschiderea noului magazin, mai scrie sursa citată.

În cei 12 ani de prezenţă în România, Ikea a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă, pe plan local.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Normal:americanii nu lucreaza pe salarii de cacao, cat sunt dispusi sa plateasca suedezii....si atunci devin "nererentabili", iar materiile prime au tarife de "protectie" , nu se taie lemnul asa fara numar si fara control.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Treaba merge...cu sau fără ikea euro la cotația azi de 4,7345...la mai mare)))

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS