Doina Dascălu, primul nume vehiculat pentru şefia ASF

George Marinescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 august 2019

Doina Dascălu

Doina Dascălu

Funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară va rămâne vacantă în luna octombrie. Actualul şef al ASF, Leonardo Badea îşi va începe mandatul de viceguvernator al Băncii Naţionale a României, funcţie în care a fost ales de către camerele reunite ale Parlamentului în 3 iulie 2019.

De atunci s-a deschis practic lista de candidaţi pentru preluarea, la mijlocul toamnei, a funcţiei de preşedinte a ASF. Până acum, probabil din cauza vacanţei parlamentare, nu a fost vehiculat niciun nume de reprezentanţii coaliţiei PSD-ALDE pentru şefia ASF, deşi postul respectiv aparţine PSD, conform algoritmului celor două partide aflate la putere.

Cu toate acestea, ieri, ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a lansat prima ipoteză cu privire la persoana care ar putea ocupa funcţia de preşedinte al ASF.

În cadrul unui interviu acordat site-ului DC News, Teodorovici a precizat că Doina Dascălu, unul dintre actualii vicepreşedinţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară are experienţa şi calităţile necesare pentru a conduce respectiva instituţie publică.

Ministrul de Finanţe a precizat: "Dacă Doina Dascălu ar fi preşedinte al ASF, ar fi în regulă, pentru că este o profesionistă. O cunosc, am lucrat împreună cu domnia sa, pe vremea când era secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice".

Elena Doina Dascălu este licenţiată în Ştiinţe Economice la Academia de Studii Economice Bucureşti şi în Drept la Universitatea "Spiru Haret" Bucureşti. Deţine titlul de doctor în economie acordat de Academia de Studii Economice Bucureşti.

Din 1980 până în 1993, a lucrat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice-Inspecţia Teritorială Financiară de Stat Bucureşti, ca inspector financiar, după care a fost avansată în funcţiile de inspector general şi şef serviciu.

Din 1993 până în 1997 a fost controlor financiar şi ulterior şef serviciu în cadrul Direcţiei de Control Financiar Bucureşti a Curţii de Conturi a României, iar din 1997 până în 2001 a fost director general - Direcţia Generală Legislaţie Impozite Indirecte şi secretar general adjunct-Departamentul Politica Impozitelor şi Administrarea Veniturilor, din Ministerul Finanţelor.

Din 2001 până în 2005, a îndeplinit succesiv funcţiile de expert parlamentar şi consilier parlamentar în cadrul Camerei Deputaţilor - Comisia pentru Politică Economică, Reformă şi Privatizare, iar în perioada 2005-2008 a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice- Departamentul Buget.

În anul 2008 a fost numită de Parlament în funcţia de Consilier de Conturi, pentru un mandat de 9 ani. Tot de atunci a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României.

Dascălu a fost, în 2017, consilier de stat al premierului Mihai Tudose, iar în mai 2018 preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Electrica. În noiembrie 2018 a fost numită de Parlament vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu o cunosc pe aceasta individa, dar din pacate am avut nesansa vietii mele sa lucrez cu [fragment eliminat conform regulamentului] Badea Leonardo la ASF. Acest [fragment eliminat conform regulamentului] mi-a distrus cariera, munca de 8 ani, viata, aspiratiile, familia, totul dintr-o [fragment eliminat conform regulamentului] tipic pesedisto-partidista: inlocuirea oameniilor profesionisti cu [fragment eliminat conform regulamentului] de partid pentru multumirea ca a fost numit pe o functie in care incasa peste 15000 de euro LUNAR!!!!! Niciodata un [fragment eliminat conform regulamentului] ca asta nu va intelege ce a facut. Nu are materia cerebrala necesara. Este echivalentul lui Teodorovici. Aceeasi tagma. Dar asta e si [fragment eliminat conform regulamentului] Si o dovada mai buna a fibrei morale de joasa speta a [fragment eliminat conform regulamentului] Badea Leo este faptul ca el a incasat si concediu de la ASF. Nu ii ajungeau 15000 de euro pe luna !!! doar salariu de baza lunar bai in Romania milogilor cu salariu minim ---nuu..el a incasat si concediu saracutul. Daca oamenii din clasa de mijloc a Romaniei ar fi avut ocazia sa il cunoasca pe Badea asa cum l-am cunoscut eu in ASF si ar fi stiut ca asta lua 15000 de euro pe luna si va lua 14000 de euro pe luna doar salariu de baza la BNR [fragment eliminat conform regulamentului] Si ca Leo Badea mai sunt multi in administratia romaneasca. [fragment eliminat conform regulamentului] care daca nu era Revolutia ajungeau maxim piccolo la vreo bodega de gara provinciala - conduc tara asta nenorocita pe salarii imense pe care le varsa la partide. Dar nu e nimic. Romania merita din plin. Tara fara viitor!!!

    1. Pentru pro sto vanii care citesc comenturile si nu pricep: [fragment eliminat conform regulamentului] Badea Leo a incasat concediu de la ASF: adica saracul de el a muncit de zor la ASF cu sarg si truda atat de mult ca nu a fost in concediul de odihna deloc nicio zi si atunci a inasat inca un salariu intreg direct. Pentru Badea Cartan banul e totul ca a bagat la greu in PSD sa il puna la BNR om mare.

    Alo, domnu’ Make, ce e cu insultele astea permise la comentarii contra lui Leonardo Badea? Parca regulamentul lu’ peste interzice opiniile „insultative”? Cum? Insultele astea sunt permise pentru ca ele corespund intereselor ziarului Bursa? Adica atunci cand e lovita persoana neagreata de ziar sau de sponsorii sai, ii dam voie, dar cand e lovit sponsoru’ sau alte persoane de-ale noastre, atunci se elimina comentariul. Bravos, neicusorule! Bravos, deontologule! Si mai zici ca esti obiectiv, adulatorul impartialitatii pure! Sa nu dea Necuratul sa stergi acest comentariu, ca te trec in catastiful cu ipocriti!

    1. Nu am inteles nimic din opinia anonimului aici este vorba de o profesionista indiferent ca vrem noi s-au nu vrem ,ne place s-au nu ne place si dupa modul in care ai scris ti-ai meritat soarta!....

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro