Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”

DRAGNEA ŞI TUDOSE: CEH reprezintă un obiectiv strategic pentru Sistemul Energetic Naţional

Ziarul BURSA #Companii /

Complexul Energetic Hunedoara reprezintă un obiectiv strategic naţional pentru Sistemul Energetic Naţional, compania urmând să fie sprijinită în cadrul unui program de investiţii pentru retehnologizare şi atingerea obiectivelor de funcţionare în ceea ce priveşte protecţia mediului, au declarat joi, la termocentrala Mintia, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose.

"Decizia noastră a fost şi rămâne, este foarte clară, Complexul Energetic Hunedoara (CEH) reprezintă un obiectiv strategic pentru Sistemul Energetic Naţional. Nu putem să fim de acord ca acest furnizor de energie electrică să se lichideze sau să intre într-un proces de închidere. Pentru noi, pentru România, aceste obiective sunt foarte importante. Sigur că Guvernul va include CEH în strategia energetică naţională. (...) Abordarea noastră nu este una contabilă, este una de securitate naţională în domeniul energetic. Asta înseamnă strategia de investiţii şi dezvoltare a acestui complex", a spus Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a arătat că atât Complexul Energetic Hunedoara, cât şi Complexul Oltenia vor fi incluse în programe de retehnologizare, Guvernul fiind decis să investească şi în minerit.

"Cine nu înţelege la nivel de Ministerul Energiei şi la nivel de Guvern că tot ce înseamnă Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, mineritul şi producerea energiei electrice pe bază de cărbune, va trebui să-şi caute un alt loc de muncă, în condiţiile în care Guvernul este determinat, şi coaliţia de guvernare, să investească bani în minerit, fiindcă nu putem vorbi de centrala de la Mintia fără cărbunele din Valea Jiului, care acum se produce puţin şi cu costuri foarte mari. Tehnologia fiind de acum 50 de ani, este evident că nu putem vorbi de competitivitate (la termocentrala Mintia, n.r.), dar suntem dispuşi să investim în retehnologizare, în siguranţa muncii, (...) să producă la preţuri competitive şi să fie un pilon de bază în strategia de securitate energetică a României", a afirmat Mihai Tudose.

Acesta a precizat că securitatea în muncă reprezintă un aspect important, mai ales în ceea ce priveşte mineritul din Valea Jiului.

"Nu vrem ca din două în două săptămâni să trimitem câte un elicopter în Valea Jiului, să mai scoatem câte un om-doi din mină şi să-i ducem la spital în Bucureşti şi nici aici (la termocentrala Mintia n.r.) să avem incidente", a spus premierul.

În ceea ce priveşte sumele care ar trebui investite, primul ministru a spus că acestea vor fi stabilite după o analiză efectuată de specialişti.

Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-au întâlnit joi dimineaţa cu energeticienii şi liderii de sindicat de la termocentrala Mintia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS