DUPĂ PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUIFarmaceutica Remedia - profit în scădere cu 17%

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Farmaceutica Remedia - profit în scădere cu 17%

Farmaceutica Remedia (RMAH) a raportat, pentru prima jumătate a aces­tui an, un profit net consolidat de 1,9 milioane de lei, în scădere cu 17,34% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului 2018, pe fondul unor cheltuieli cu personalul, mai mari cu 12,54%, până la 16,98 milioane de lei, reiese din raportul emitentului, remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În condiţiile în care cifra de afaceri a companiei a scăzut de la 211,19 milioane de lei la 210,94 milioane de lei, la 30 iunie 2019, cu doar 0,11%, un alt efect negativ de menţionat asupra rezultatului îl reprezintă cheltuielile de la capitolul "alte cheltuieli de exploatare", care au crescut cu 0,83 milioane de lei, respectiv 14,7%, de la 5,7 milioa­ne de lei la 30 iunie 2018, la 6,53 milioane de lei în primele şase luni din acest an.

Veniturile din exploatare au urcat, la finalul primelor şase luni ale acestui an, până la 212,45 milioane de lei, cu 0,07% mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2018, în timp ce cheltuielile din exploatare au crescut într-o dinamică similară, pentru acelaşi interval de raportare, atingând nivelul de 209,7 milioane de lei.

Astfel, profitul din exploatare obţinut de lanţul de farmacii pentru finalul primelor şase luni ale anului curent este de 2,74 milioane de lei, cu doar 1,05% peste cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2018.

La data de 30 iunie 2019, valoarea activelor totale s-a ridicat la 259,3 milioane de lei, cu 2,24% peste cea înregistrată la finalul primului semestru al anului trecut, în timp ce datoriile totale au crescut într-o dinamică similară, până la 207,64 milioane de lei, cea mai mare parte, de 209,21 milioane de lei, fiind reprezentată de cele pe termen scurt.

La finalul lunii aprilie a acestui an, Valentin - Norbert Ţăruş, preşedintele Consiliului de Administraţie al Farmaceutica Remedia declara că societatea are drept obiectiv atragerea de capital prin intermediul bursei, în acest an, precum şi evaluarea de posibilităţi pentru realizarea de parteneriate cu firme medii din domeniu, pentru consolidarea poziţiei în piaţă.

Totodată, domnul Ţăruş a precizat că, în prezent, pentru companie este dificil să îşi menţină farmaciile din Bucureşti, astfel încât conducerea societăţii are în vedere eficientizarea activităţii în viitorul apropiat, ceea ce este posibilă să însemne şi închiderea unor farmacii. Totuşi, în adunarea din 10 iulie, acţionarii au aprobat contractarea de noi imprumuturi în sumă maximă de cinci milioane de euro pe o perioada de un an.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Distribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Acţionarul majoritar este Valentin Norbert Ţăruş, care are o deţinere de 65,5054%, iar Ţăruş Media SRL are 4,643%. Astfel, SC Ţăruş Media şi Valentin Norbert Ţăruş controlează, în mod concertat, 70,1484% din emitent.

De asemenea, Ionica Mirela Pavel deţine 24,23% din Farmaceutica Remedia.

La preţul de închidere al titlurilor RMAH de ieri, lanţul de farmacii are o valoare de piaţă la BVB de 40,31 milioane de lei.

Farmaceutica Remedia operează circa 100 de farmacii în întreaga ţară, din care 20 sunt în Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS